Logitech Cordless Mouseman Wheel har god ergonomi og trådløs overfrøing til PCen.
Logitech Cordless Mouseman Wheel har god ergonomi og trådløs overfrøing til PCen.Vis mer

Trådløs mus med mange ekstrafunksjoner

Minitest: Musen er utvilsomt en svært viktig del av enhver arbeidsplass, og vi har testet siste nytt fra Logitech som har korrekt ergonomi, fire knapper og trådløs forbindelse til PCen!

Flere redaksjonsmedlemmer har i en lengre periode benyttet denne musen med vanlig ledning, og vi er svært fornøyd. Den ligger naturlig og riktig i hånden, og den tåler litt juling før den må byttes ut.

Modellen Cordless Mouseman Wheel er -- som navnet indikerer -- trådløs. Sambandet til PCen skjer via radiobølger, og den tåler derfor at mottakeren (se bildet) er skjult av f.eks. PCen. Dette kan lett bli et problem hvis overføringen er infrarød. Musen bruker batterier, men vi vet ikke helt sikkert hvor lenge de varer før de må skiftes. Brukerhåndboken gir heller ingen indikasjoner om hvor lenge batteriene varer.

Enkel installasjon

Installasjonen av denne musen forløp helt uten problemer på vår PC med Windows 98. Musen bruker vanlig museport eller seriell (hvorfor ikke USB?), og ble oppdaget og satt i funksjon uten at vi trengte å installere noe som helst.

Men du må installere programvaren på CDen for å få tilgang til alle spesialfunksjonene på de ekstra knappene og hjulet.

Smarte knapper

Du kan tilpasse samtlige knapper akkurat slik du vil. Vis mer

Denne musen har hele fire knapper og et hjul, og undertegnede bruker alle sammen. Hjulet er praktisk for å rulle i f.eks. nettleseren, og fungerer også som en knapp hvis du trykker på den. De to ekstra knappene kan tilordnes hva du vil, og min favoritt er dobbeltklikk på hjulet, og oppstart av Windows Utforsker på knappen som ligger på tommelen.

Office-zoom

Driverprogrammet til denne musen inneholder også noen små overraskelser vi ikke er vant til på en mus. Bruker du f.eks. Microsoft Office, kan du zoome inn og ut i arbeidsområdet ved å holde nede CTR-tasten og rulle med hjulet på midten av musen. Slett ikke dumt. Du kan også rulle til høyre og venstre (f.eks. i et stort regneark) ved å holde ned CTRL+Skift og bruke hjulet.

Men er det nyttig?

Hvis du bruker videokanon til presentasjoner og demonstrasjoner, kan denne musen være midt i blinken. Den har en rekkevidde på ca. 5 meter (uhøytidelig testet på kontoret/gangen), og det betyr at du ikke trenger å sitte kloss opp i PCen når du kjører presentasjonen. Dette er vel det eneste virkelig gode argumentet vi kan komme opp med når det gjelder nytteverdi.

Men imponatoreffekten skal jo heller ikke undervurderes. Denne musen er betydelig lekrere enn en 50-kroners mus kjøpt på januarsalget...

Musen koster 600 (inkl. mva.), og selges i de fleste dataforretninger. Vi synes den er verdt prisen og gir den godkjent. Men du bør vurdere om du synes det er noen vits med trådløs overføring. Varianten med ledning er selvsagt billigere.