Trådløs konflikt?

Hei,

Jeg har et problem som jeg tror gjelder stadig flere som bruker trådløst nettverk.

Jeg har et trådløst nettverk hjemme (d-link) der senderen står i første etasje, mens jeg ofte sitter i andre. Dette funker helt fint så lenge naboen ikke har sitt nettverk i gang. Problemet er at hver gang naboen kjører i gang sitt nettverk (jeg bor i blokk) , får jeg store problemer, som oftest brytes forbindelsen min.


Har datadoktoren noen god løsning på dette?

Hilsen André

Datadoktoren svarer

Hei,

Du har nok rett I at dette er et stadig økende problem, men løsningen kan være svært enkel.

Trådløse routere sender gjerne på den samme frekvensen, men på forskjellige kanaler. Dersom to trådløse routere er innenfor samme dekningsområde og sender på samme kanal, får du raskt problemer med at signalene ?kræsjer.?

Trådløse routere med 802.11b og ?g har syv tilgjengelige kanaler, og du kan faktisk på problemer med to routere som sende på kanaler rett ved siden av hverandre, som for eksempel 6 og 7.

Det beste du kan gjøre er derfor å gå inn i oppsettet til routeren din og velge deg en ny kanal som er så langt unna den forrige som mulig. Hvis du for eksempel sendte på kanal 1 før, anbefaler jeg at du bytter til kanal 7.

Dersom problemet fortsetter, kan du prøve å stille litt på antennene ? eller eventuelt å flytte routeren så langt unna naboens som mulig.

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar