Trådløs kobler seg av

Jeg mister kontakten med internett veldig ofte, hva kan være problemet?

Hei,

Jeg har en bærbar pc som jeg bruker et trådløst nettverk på. Jeg bruker en d-link trådløs ruter. (Jeg har hatt det i ca. er år nå, men det er i det siste jeg har fått de problemene). Jeg har et problem med den, det er at jeg mister internett veldig ofte. Jeg kan sitte på internett og plutselig er internett borte. Da må jeg ta ut kontaktene i modemet og i ruteren og sette de inn igjen.

Hva skyldes det?

MVH

Espen

Datadoktoren svarer

Hei

Hva det skyldes er vanskelig å svare på, og det eneste jeg kan gjøre er å foreslå at du går litt systematisk til verks for å finne ut hvor feilen ligger.

Du tar ut kontaktene i både ruter og modem, vi regner med at du mener strømkontaktene og at du dermed resetter apparatene.

Hvis du alltid gjør dette på begge apparatene vil du aldri kunne vite hvilket apparat det er feil på. Vi har selv opplevd at årsaken til stadige avbrudd skyldtes feil hos nettleverandøren etter at de oppjusterte hastigheten. Dermed ble vi liggende på grensen av hva kablene fram til oss kunne bære og dermed gikk nettet ned stadig vekk.

Begynn derfor med å koble den bærbare til ruteren din med en nettverkskabel og bruk dette en stund. Hvis nettet ikke lenger faller ut er det en feil med den trådløse delen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da kan det være en feil i ruteren eller i strømforsyningen og da er det en garantisak. Det kan også hende er et annet apparat i huset som starter og sender ut signaler som ødelegger. Kanskje naboen har kjøpt seg en gammel mikroovn eller begynt å eksperimentere med radiosendere?

Hvis nettet fremdeles faller ut når du bruker kabel, men kommer tilbake etter at du har tatt ut strømledningen til ruteren og satt den inn igjen - da ligger feilen i ruteren og det er en garantisak.

Hvis dette ikke hjelper, men løser seg hvis du ikke gjør noe med ruteren, men ordner seg når du tar ut/setter inn strøm til modemeet - da sitter feilen i modemet, og da må du ta opp dette med nettleverandøren din.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar