Trådløs FireWire under utvikling

Det japanske firmaet Canon annonserte nettopp at de for tiden jobber med å utvikle en trådløs versjon av FireWire. Dette er en gledelig nyhet for oss som er lei av kabelrotet, selv om hastighetene ikke er på topp.

Trådløs teknologi er alltid populær, i og med at du sparer plass og slipper kabler rundt hele gulvet. Det er derfor gledelig at en trådløs versjon av IEEE 1394-bussen er under utvikling. Ifølge Canon kan denne nye teknologien overføre data mellom enheter som er 20 meter fra hverandre, med 100Mbit/s overføringshastighet. Dette er lavere enn vanlig 1394-standard, som er på 400Mbit/s, men likevel betydelig raskere enn dagens trådløse nettverksforbindelser, som ikke er raskere enn 10Mbit/s.

Disse løsningene er for så vidt de eneste konkurrentene til Canon når det gjelder trådløs dataoverføring, og retter seg mot et annet marked. En FireWire-løsning som Canon nå utvikler, vil garantert slå gjennom hos brukere som ønsker å koble sammen både utstyr til hjemmeunderholdning og datautstyr med 1394. Da er det en stor fordel å slippe et massivt kabelrot.

Canon vil vise sin nye teknologi til 1394 Trade Association, som for tiden jobber med å fastsette en standard for trådløs FireWire.