Toucan gjør minnepluggen trygg

Smart gratisprogram stenger tilgangen.

Toucan gjør minnepluggen trygg
Publisert
Sist oppdatert

Minneplugger er utvilsomt praktiske når du skal transportere filer og programmer mellom datamaskiner. De er samtidig små og er lett å miste, noe som kan være ordentlig trasig. En ting er å miste filer, en annen er at den som finner pluggen plutselig kan få tilgang til filer du helst skulle holdt for deg selv.

Det er her programmet Toucan kommer inn i bildet. Det er en såkalt "Portable Application" som kan ligge på minnepluggen sammen med brukerfilene dine.

Les også: – Verre enn å miste lommeboken

Backup, synkronisering og kryptering

Toucan har flere funksjoner, sentralt står muligheten til å synkronisere og kopiere mapper, for eksempel mellom harddisk og minneplugg. I tillegg har programmet en ren backup-funksjon, der mapper og filer pakkes til zip-filer, gjerne også til minnepluggen.

Toucan gjør minnepluggen trygg


Når filene er på plass på minnepluggen kan de enkelt gjøres utilgjengelig for uinnvidde ved å benytte Secure-funksjonen i Toucan. Merk mapper og filer du ønsker å kryptere, trykk på plusstegnet, velg Encrypt, Run og og legg inn et passende passord. Deretter er det bare å trykke på OK-knappen, og vente til innholdet er blitt kryptert.

Toucan gjør minnepluggen trygg


De krypterte filene får et nytt filetternavn som indikerer at de er kryptert:

Toucan gjør minnepluggen trygg


Ved hjelp av Toucan kan du enkelt velge filene på nytt, velge Decrypt, trykke Run og taste inn passordet igjen. Og vips, der var filene "normale" igjen.

Gratis

Toucan kan også legges på harddisken/SSD-en og kjøres derfra, og er et utmerket verktøy også for deg som drar den bærbare PCen rundt. Programmet virker på Windows 2000 og nyere, og lastes ned på et blunk fra denne siden.

Les også om disse alternativene:
BitLocker (krever Windows 7 Professional eller Ultimate)
Truecrypt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer