Toshiba X10 er ventet i butikkene før utgangen av mars.
Toshiba X10 er ventet i butikkene før utgangen av mars.Vis mer

Toshiba X10 er tynnere enn iPad

Nettbrettene blir stadig tynnere. Hvor går grensen?

Årets CES-messe er godt i gang, og det dukker stadig opp nye PC-er og nettbrett som på en eller annen måte flytter grenser. Tidligere i dag fortalte vi om Acer Aspire S5, en Ultrabook som måler beskjedne 1,5 cm på det tykkeste - med skjermen lukket.

Tynnere enn Samsung og Apple

Nå er turen kommet til nettbrett og Toshibas nyanmeldte X10.

Dette brettet har en 10,1 tommer skjerm, og skal ifølge Toshiba være det tynneste nettbrettet med en skjerm i denne størrelsen. I denne kategorien finner du blant annet Apples iPad, og det viser seg at X10 er tynnere, om ikke mye. Den er 7,7 millimeter tynn, mot iPads 8,8. 1,1 mm tynnere, altså. Samsungs Galaxy Tab måler 8,6 mm.

Vekten er 540 gram.

Samelside: Nettbrett

Bra utstyrt

Brettet har HDMI-utgang, microUSB-port og SD-kortleser. Prosessoren er en 1,2 GHZ dobbelkjerne-variant fra Texas Instruments, og internminnet er 1 GB. Brettet har både et 2 megapiksels kamera for videokonferanser, og et 5 megapiksels til fotografering. Skjermoppløsningen er 1280 x 800 piksler.

Den kommer med 16 eller 32 GB kapasitet, og i USA vil den koste omtrent det samme som en iPad, 530 dollar for den billigste og 600 dollar for den dyreste. Salgsstart skjer en eller annen gang i 1. kvartal i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettbrettet benytter Android som operativsystem, i første omgang versjon 3.2, men vil senere få 4.0, ifølge Techcrunch.

Samleside: CES 2012