Det er sjelden at de billigste PC-ene er Intel-basert. Men Toshiba C850 er et unntak. Foto: Toshiba
Det er sjelden at de billigste PC-ene er Intel-basert. Men Toshiba C850 er et unntak. Foto: ToshibaVis mer

Toshiba Satellite Pro C850-1MM

Dette er Norges billigste PC akkurat nå. Vi har tatt en lynsjekk av hva du kan forvente deg.

Toshiba Satellite Pro C850-1MM er det hele og fulle navnet på det som i øyeblikket er Norges billigste fullblods PC med 15,6" skjerm, ifølge oversiktene til Prisjakt.no. Prisen bør ikke skremme noen, 2.290 kroner koster den hos Dustin Home, normalprisen hos samme leverandør er 2.999 kroner.

LES OGSÅ:

Lik utenpå, ulik inni

C850-serien består av en rekke forskjellige, på utsiden like modeller (matt, svart plast, med mønster), men som i praksis kan vise seg å være ganske så forskjellige på innsiden. Enkelte er utstyrt med AMD-prosessor, mens andre er utstyrt med prosessor fra Intel. De alle billigste bruker veldig ofte å være AMD-utstyrt, men forbausende nok er det ikke tilfelle med Norges billigste PC akkurat nå.

Modellen som selges hos Dustin Home er utstyrt med en Intel Celeron 1000, som i praksis yter bedre enn de fleste AMD-prosessorene i samme prisklasse. Den er ikke noe for tyngre jobber innen spill, tung videoredigering og prosessering, men gjør en fin jobb til det meste annet (surfing, videoavspilling, spill i nettleseren, bilder og musikk). Den har ingen problemer med å spille av video i full HD-oppløsning, for eksempel.

Et stort pluss er det også at maskinen er svært stillegående.

Flere bilder:

Foto: Toshiba
Foto: Toshiba
Foto: Toshiba

Brukbart utstyrsnivå

Av øvrige egenskaper som er verdt å trekke fram, er 4 GB RAM (maks 8 - ett ledig spor), 320 GB harddisk (5400 rpm), minnekortleser, matt skjerm med 1366 x 768 piksler, DVD-brenner, 1 USB 3.0-port og 2 USB 2.0-porter, VGA, HDMI, Bluetooth, trådløst nett (b/g/n) og Bluetooth 4.0. Det meste man trenger til vanlig bruk, altså. Vekten er 2,3 kg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som på de fleste PC-er som er i salg nå, leveres også denne med Windows 8.

Batteritiden er ifølge Toshiba rundt 3 timer. Vi har ikke målt nøyaktig, men følelsen ligger på noe i det leiet, med normal, variert bruk.

Konklusjon

Hvis du er ute etter en PC som dekker enkle behov, og som i tillegg er meget støysvak, kan dette absolutt være et bra kjøp. Merk også at den leveres med 2 års garanti.

For laveste dagspris, sjekk oppsummeringsboksen under.

Flere ferske PC-tester

Testresultat

Toshiba Satellite Pro C850-1MM

Meget lav pris, matt skjerm uten refleksjoner, brukbart utstyrsnivå, fingeravtrykk vises ikke så lett på kabinettet, stillegående.

Enkel byggekvalitet, aldri mer enn middels ytelse, ikke spesielt bra batteritid.

Se alle våre tester