Toshiba Satellite 310 CDT

Satellite 310 er en av Toshibas billigste maskiner. Man kan få maskinen enten med TFT-skjerm -- til kroner 21.295,- -- eller med DSTN-skjerm til 17.880 kroner. Vi har testet maskinen med den dyreste skjermen.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Satellite 310CDT er en overraskende billig PC. For den nette sum av 21.300 kroner får man en 200 MHz Pentium MMX-basert maskin med TFT-skjerm, med en ytelse på høyde med dyrere maskiner. Batterilevetiden -- 2 timer og 43 minutter i gjennomsnitt -- er også akseptabel.

LES OGSÅ:

En av tingene Toshiba bruker for å differensiere sin ganske store modellserie, er å tilby ulike dokkingløsninger med ulike modeller. Flere modeller har ikke noen dokkingløsning i det hele tatt, andre har bare portreplikator, mens de dyrere modellen kan skaffes både med relativt avanserte portreplikatorer og med dyre/store dokkingstasjoner. 310CDT representerer den første av disse, nemlig løsningen helt uten portreplikator.

Tastaturet likte vi. Vi er også tilbøyelige til å like TrackPoint-løsningen bedre enn Touchpad'en på andre bærbare PCer. Men etter å ha sett TouchPad-brukere prøve seg på denne maskinen, er det ikke vanskelig å innse at den ene eller andre "pekestyringen" er en smakssak.

Ellers har maskinen altså en 12,1 tommers TFT-skjerm med oppløsning på 800 x 600 punkter, som etter vår mening er nokså bra. Den har innebygget både CD-ROM-spiller og diskettstasjon, og lydkort med høyttaler. En fordel akkurat her er at den har egen volumknapp på siden, slik at man enkelt kan skru opp og ned volumet, uten å måtte surre med forskjellige tastekombinasjoner -- eller med volumkontrollen i Windows.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter i flere år å ha båret på bærbare PCer som har blitt slått på i bærevesken, er det nå godt å se at Toshiba har forstått viktigheten av å kunne "låse" av/på-knappen. På denne maskinen er det et lite deksel som gjør at man kan slippe å være så uheldige å slå på maskinen.

Toshiba har et eget lite program -- Maxtime -- som gjør det svært enkelt å sette opp ulike typer strømsparing. Denne maskinen kommer også med programmet Puma Intellisync, som gjør det enkelt å synkronisere filer mellom bærbar og f.eks. server.

Konklusjon

Batterilevetiden er på 2 timer og 45 minutter (gjennomsnitt), hvilket er bra i forhold til den lille størrelsen. Dette er en billig PC med utmerkede egenskaper. Den kan ikke benyttes i dokkingstasjon og den har naturligvis ikke ytelsen på høyde med de dyre modellene, men maskinen overrasket oss positivt på de fleste områder.