Toshiba Satellite 2710XDVD

Toshiba Satellite 2710XDVD er laget for vanlige folk, men er allikevel en maskin som klarer det meste. DVD-spiller, rask prosessor og hyggelig pris gjør dette til en mulig vinner.

Toshiba Satellite 2710XDVD
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Dette er slett ikke blant de smaleste og minste bærbare PCer vi har sett – her er det god plass til det meste, deriblant en DVD-spiller. Toshibas Satellite-serie fikk en ansiktsløftning for noen måneder siden, og resultatet har blitt ganske tøft med myke former og en blanding av sølvaktig og gråsort plast.

LES OGSÅ:

Spesifikasjoner

Toshiba Satellite 2710XDVD har 14,1"-skjerm og kan vise 1024x768 piksler med 16-biters (tusener av) farger. Maskinen er satt opp til å drifte to skjermer, men dessverre er den ikke utstyrt med mer enn 2,5 MB videominne, så du får ikke mer enn 1024x768 piksler i 16-biters farger på tilleggsskjermen heller.

Du får et tastatur av middels størrelse, 315 cm 2, med 86 taster. Museløsningen er helt typisk Toshiba: en liten knott mellom tastene for G, H og B. Foran tastaturet er det fire museknapper, hvorav to brukes for å skrolle opp og ned i dokumenter.

Toshiba Satellite 2710XDVD veier 3,16 kg og har et volum på 4200 cm3. Høyden er hele 5 cm og det er mye!

Inni maskinen finner du en spenstig Pentium III 500 MHz-prosessor med internminne på 64 MB og en 4X DVD-spiller. Harddisken har 6 GB lagringskapasitet, så dette er en maskin som har spesifikasjoner som holder i et par år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til at alle vanlige porter er innebygd i maskinen, har den én USB-port (det burde ha vært minst to), plass til enten to Type I/II eller én Type III PC-Card (PCMCIA) og innebygd 56 Kbps-modem. Dette betyr at Satellite 2710XDVD mangler mulighet for trådløs overføring, noe som ellers er standard for bærbare PCer.

Én USB-port og mangel på trådløs port, gjør av vi trekker ett karakterpoeng for Utstyrsnivå.

I bruk

Dette er en helt grei maskin som mange vil like, men som har visse egenskaper som kan irritere andre brukere. For eksempel er tastaturet litt spesielt ved at tastene er lave og nokså dårlig atskilt, slik at det er lett å taste feil. Men samtidig er det mykt, presist og behagelig, så her er det snakk om smak og behag.

Skjermen er klar, men har en smule dårlig lysstyrke sammenlignet med andre bærbare PCer med 95 i DinSide-indeks. Og i likhet med andre bærbare Toshibaer vi har testet, sliter denne maskinen med gjenskinn fra kunstig belysning og særlig sollys. Avhengig av dine arbeidsforhold kan dette bli en alvorlig kilde til irritasjon. Har du for eksempel en arbeidsplass hvor du er utsatt for direkte sollys på skjermen, er ikke denne maskinen et alternativ for deg.

Formene til maskinen er runde og dette gjør den behagelig å bære – hadde det ikke vært for at den nok er litt tung og ganske stor. Maskinen mangler bein bak, og det er en alvorlig mangel. Vi opplevde ganske raskt at underarmene kom i spenn mellom kontorpulten og den høye maskinen.

Maskinens ytre er flott, så vi testet hvor godt det tålte slitasje. Det viste seg at vi måtte være forholdsvis brutale for å påføre synlige skraper, og etter det vi kan bedømme vil Toshiba Satellite 2710XDVD holde seg pen selv etter lengre tids bruk.

DVD-løsningen var ikke som den skulle være på testmaskinen vi fikk inn. Grunnet kronglete innstillinger for batterisparingen, som fører til at klokkehastigheten for prosessoren blir skrudd ned, ble bildene gjengitt med kraftige rykninger som ødela actionscener, og munnbevegelser ved tale stemte ikke overens med lyden.

Dette virket også inn på maskinen da den var koblet til strømnettet! Med da batterisparingen ble stilt annerledes, ble DVD-avspillingen god. Uansett synes vi nok at Toshiba burde ha klart å lage en driver for batterisparingen som gjenkjente behovet for høy klokkehastighet bedre enn dette.

Svært bra ytelse

Med tanke på prosessorhastigheten og et internminne på moderate 64 MB, gir Toshiba Satellite 2710XDVD overraskende gode ytelsestall. En Sysmark-indeks på 190 er veldig bra, og dette inntrykket forsterkes når vi titter på ytelsen for de enkelte programmene. Det er nemlig svært jevn og god ytelse for alle typer programmer.

Også for batteriløsning viser denne Toshiba-maskinen gode egenskaper. Godt over 3 timer batterilevetid med forholdsvis rask ut- og innkobling for hvilemodus er bra.

Konklusjon

Dette er en god totalmaskin, som klarer seg bra på alle punkter så nær som skjerm – Toshibas akilleshæl. Maskinen er nok litt for stor for manges smak, men den er allikevel ikke så tung at du ikke kan ta den med deg i ryggsekken.

Som bærbar totalmaskin vil den være en klok investering. Og skynder du deg, kan du nyttiggjøre deg kampanjeprisen som gir mulighet til å spare rundt 6.000 kroner i skrivende stund.