Endelig kommer også en Windows-basert PC med svært høyoppløst skjerm. Men billig blir den ikke. Foto: Toshiba - alle bilder
Endelig kommer også en Windows-basert PC med svært høyoppløst skjerm. Men billig blir den ikke. Foto: Toshiba - alle bilderVis mer

Toshiba lanserer Kirabook - med "retina-oppløsning"

Nå kommer endelig Windows-maskiner med superhøy oppløsning.

Toshiba har nettopp lansert Kirabook, en luksus-Ultrabook med magnesium-chassis, og med en 13,3" skjerm med hele 2560 x 1440 piksler. Det er nesten samme oppløsning som på Apples MacBook Pro med Retina-skjerm (2560 x 1600). De manglende pikslene hos Toshiba skyldes først og fremst at Macbook-en har en skjerm som har bredde-høyde-forhold 16:10, mens Kirabook har skjerm i 16:9-forhold.

Berøringsskjerm

Og i motsetning til MacBook-en kan du få Kirabook med berøringsfølsom skjerm for inntil 10 fingre samtidig, noe som gjør den optimalisert for bruk med Windows 8.

Dette blir den første Windows-baserte bærbare PC-en med en så høy oppløsning. I tillegg til MacBook-en har også Googles Chromebook såkalt ultra-high-resolution, men den benytter Googles operativsystem - ChromeOS.

Flere bilder:


Kirabook-en skal både være tynnere og lettere enn MacBook Pro med Retina-skjerm, ifølge amerikanske PC World.

Den vil komme med forskjellig innmat, og rimeligste utgaven vil ha Intel Core i5-prosessor, 8 GB RAM og 256 GB SSD. Batteriet skal ifølge Toshiba vare hele arbeidsdagen.

Ikke lavpris

Billigste versjon kommer uten berøringsskjerm, og vil koste 1.599 dollar (cirka 9.300 kroner) når den kommer i butikkene i USA 12. mai. Skal du ha toppmodellen med Core i7-prosessor og berøringsskjerm snakker vi 1.999 dollar (rundt 11.600 kroner).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har foreløpig ikke hørt noe om norsk lansering, men lover å være tidlig ute med test så snart det eventuelt skjer.

Her finner du våre ferske Ultrabook-tester