Toshiba Excite 13 Foto: Toshiba
Toshiba Excite 13 Foto: ToshibaVis mer

Toshiba lanserer Excite 13

Nettbrett med 13" skjerm og høy oppløsning.

Toshiba er en av flere produsenter som sverger til Googles Android-system på sine nettbrett, og nå har de nettopp lansert et nytt medlem i deres Excite-familie.

Men i et tøft marked er det viktig å skille seg ut, og Excite 13 gjør nettopp det - med tanke på størrelse.

Dette er det største Android 4.0-baserte nettbrettet så langt (og sannsynligvis det største uansett system), med sin 13" LED bredskjerm med oppløsning på 1600 x 900 piksler. Det er imidlertid ikke den høyeste oppløsningen tilgjengelig, det finnes Android-brett med full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler), og Apples nye iPad har foreløpig rekorden med 2048 x 1536 piksler.

Les også: Kjøpe nettbrett i USA? Dette må du vite

30% større og tyngre

Excite 13 er 1 cm tykk og veier nøyaktig 1 kg, og er altså både 30% større og 30% tyngre enn de typiske konkurrentene med 10" skjerm. På innsiden sitter en Nvidia Tegra 3 mobilprosessor og 1 GB RAM. Brettet har een micro USB-port, en micro HDMI-port og en fullstørrelses SD-kortleser. Akkurat disse tingene er ganske vanlig, men brettet har også et par andre egenskaper som må regnes som temmelig unikt:

  • Fire innebygde høyttalere
  • 10-punkts berøringsskjerm, dvs du kan bruke alle fingre samtidig
  • - 10-tommere passer ikke alle, og vi legger ned mye arbeid i å kartlegge hvor og hvordan folk bruker nettbrett, for å kunne dekke forskjellige behov, uttaler Carl Pinto, visepresident i Toshibas digitalprodukt-divisjon.

    Artikkelen fortsetter under annonsen

    Excite 13 kommer i butikkene i juni, i en 32- og en 64 GB-utgave. I USA vil prisene starte på 650 dollar, eller rundt 3900 kroner + tax. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger om når brettet blir tilgjengelig her hjemme.

    Samleside: Nettbrett