Toshiba har lansert brillefri 3D-bærbar

Du slipper å bruke briller for å få 3D-effekt, men det er noen baksider ved teknikken.

Qosmio F750 skal være verdens første 3D-bærbar som ikke krever at du bruker briller for å se effekten. Foto: Toshiba
Qosmio F750 skal være verdens første 3D-bærbar som ikke krever at du bruker briller for å se effekten. Foto: Toshiba Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toshiba er blant TV- og PC-produsentene som er klarest på at 3D-briller ikke har noen fremtid i underholdningssammenheng. Dette har vi sett flere beviser på den siste tiden, sist under en presselansering i Roma i vår.

Kraftige saker

Nå er de på banen med det de hevder er den første bærbare PC med 3D skjerm som kan brukes uten briller, Qosmio F750. PC-en har en 15,6 tommer skjerm med full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler), og har spesifikasjoner som ligger høyt oppe hva angår spill- og underholdningsmuligheter, med blant annet annengenerasjon firekjernet Intel Core i7-prosessor og Nvidia Geforce GT540M grafikk. Blu-ray-leser er også på plass.

Skjermen skal blant annet være i stand til å vise både 2D og 3D-materiale samtidig, i separate vinduer. Det innebygde webkameraet fanger opp øye- og hodebevegelsene dine, og sørger for å justere bildet slik at du hele tiden skal få et korrekt 3D-bilde.

Ulempen med teknikken er at først og fremst at den fungerer kun med én seer om gangen. Du kan med andre ord ikke se en 3D-film sammen med en kompis.

- Bra når det fungerer

Engadget, som har fått teste et pre-produksjonseksemplar, kan dessuten fortelle at selv om webkameraet raskt fanget opp øye- og hodebevegelser, tok bildejusteringen ofte litt tid - og selv små hodebevegelser førte til midlertidig bortfall av effektene. Men når det virket, var 3D-effektene imponerende, skriver Engadget, som har publisert følgende video av maskinen:


Maskinen er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge. I Storbritannia har den fått en prislapp på rundt 12.000 kroner, ifølge TrustedReviews.

Les også: DinSide Datas ferske PC-tester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer