TopDesk 1.4.2

Microsoft har mistet nok et argument for Windows Vista. Alt-tabbing har aldri vært stiligere!

Vi venter spent på Windows Vista, og i flere måneder har vi nå blitt fristet med det ene lekre skjermbildet etter det andre. Selv om det naturligvis er haugevis av nyheter under panseret, er det først og fremst det visuelle som virker fristende på mange, og AERO-designet, med dets semitransparente utseende, er noe de fleste ser frem til å bruke.

Tidligere har vi tatt en titt på Yahoo! Widgetes, som langt på vei kan tilfredsstille de som venter på den nye såkalte "side bar" som kommer med Vista, der du kan legge forskjellige nyttige og unyttige programsnutter som sjekking av e-post, RSS-lesing, snarveier, fotoramme etc. Vi har også sett på Vista Transformation Pack, som gir deg et slags AERO-design i Windows XP. Nå er det den nye snasne alt-tab-funksjonen som står for tur.

Billig og elegant

TopDesk fra Otaku software gir deg nemlig den fancy alt-tabbingen fra Windows Vista rett i Windows XP. Programmet finnes i en 30-dagers fullt funksjonell prøveversjon som du kan laste ned gratis, og registrering koster ikke mer enn $9,99, noe som bør være overkommelig for de fleste.

TopDesk 1.4.2


Programmet lar deg svitsje mellom aktive programmer på samme måte som alt-tab har gjort i alle år, men det fine er at du får se alle vinduene slik at du raskt finner frem til det vinduet du ønsker å få opp. Visuelt kan det gjøres på flere måter - enten som i Vista, der alle vinduene blir liggende tredimensjonalt etter hverandre, men det er også mulig å gjøre slik at du ser en liten versjon av alle vinduer i et slags rutenett, for deretter å velge med muspekeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke er du nødt til å bruke alt-tab heller - en hvilken som helst tastekombinasjon kan brukes, og du kan også plassere knapper hvor som helst på skjermen eller bevege muspila over forhåndsdefinerte "hot spots". Programmet støtter også flerskjermsoppsett.


Du har også gode muligheter til å tilpasse programmet, både med tanke på ytelse og bildekvalitet vs. prosessor- og minnebruk. Kravene er ikke store til maskinvare - en 800MHz CPU med 256MB RAM og DirectX-kompatibelt skjermkort er alt som skal til, uten at vi har noen mulighet til å sjekke hvordan ytelsen vil være på et slikt system.

Les andre programtips fra DinSide data!

Programmet kan lastes ned herfra: http://www.otakusoftware.com/topdesk/index.html.