Tommelen opp for mobilbilder på papir!

At kameraene i mobiltelefonen har langt igjen før de kan måle seg med dedikerte lommekameraer, er hevet over en hver tvil, men nå kan du trygt fremkalle bildene med tilfredsstillende resultat.

Vi har ventet lenge på at mobiltelefonen skal kunne ta bilder gode nok til å utkonkurrere lommekameraet. Spørsmålet er kanskje om vi noen sinne vil oppleve det. Først og fremst må nødvendigvis størrelsen på telefonen øke betraktelig, dersom det skal være plass til et fullverdig objektiv, bildebrikke og bildeprosessor på innsiden.

Miniatyriseringen vil naturligvis fortsette lenge ennå, men fysiske lover som blant annet regulerer hvor mye lys som kjapt kan trenge gjennom en frontlinse på størrelse med et knappenålshode, kan tøyes men vanskelig brytes. I hvert fall ikke foreløpig.

Tre bilder tatt med en mobiltelefon med middels bra kamera - i mobilsammenheng.
Tre bilder tatt med en mobiltelefon med middels bra kamera - i mobilsammenheng. Vis mer


Utendørs bra nok

Spørsmålet blir heller når hastigheten og kvaliteten er god nok. Vår test viser at vi allerede er nære når det gjelder kvalitet. Innendørsbildene blir på de fleste modeller befengt med mye støy, men utendørs, i godt lys, tør vi påstå at mange mobilkameraer er i stand til å ta like gode eller bedre bilder enn mange populære filmbaserte lommekameraer, som for 10-15 år siden kostet rundt tusenlappen. At papirbilder fra slike kameraer også sitter i ditt fotoalbum, er overhengende sannsynlig, og vi oppfordrer deg til å gjøre dine egne sammenligninger!

At hastigheten på de fleste mobilkameraene er til å grine av, er derimot en helt annen sak.

Tilbake til testen

[Ugjyldig objekt (debatt)]