Tomme eposter til besvær

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Jeg har i det siste fått en del E-post uten innhold eller vedlegg. De har som emne et eller annet merkelig som ikke sier meg noe som helst. For eksempel "youngest girls 1998" eller "Lommeboken".

I den siste jeg fikk var mitt navn en del av emnet. Emnet var: "Re: nikolai, some questions". Mailene har tilsynelatende kun meg som mottaker og emnene har aldri hatt noen sammenheng. Noen av disse mailene har kommet fra adresse tilhørende folk jeg går i ungdomskorps med. Et par har kommet fra adresser som er ukjent for meg.

Jeg ser det som lite sannsynlig at de jeg går i korps med har sendt disse mailene bevisst. Bør jeg gjøre noe med dette? (Det har foreløpig ikke vært noen problemer med disse mailene borsett fra at jeg begynner å bli litt lei dem).

Vennlig hilsen
Nikolai

Datadoktoren svarer

Hei Nikolai,

Jeg ser at du benytter webbasert mail fra Opera. De tomme meldingene du har mottatt har etter all sannsynlighet vært befengt med virus, og epostserveren hos Opera har nok filtrert bort innholdet før virusene havner i postkassen din. Det er vel og bra.

Når det gjelder hvem som er avsender av disse epostene, er ikke det alltid så lett å si. Mange av virusene rapper tilfeldige avsenderadresser, og skjuler seg bak disse. Men jeg synes uansett at du skal gjøre "tilsynelatende" avsendere oppmerksom på at de muligens har virus på PCene sine.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!