Tomb Raider vender snart tilbake

SPILLNYHET: Lara Croft hadde sin storhetstid på midten av 90-tallet, men populariteten dalte etter hvert som spillene ble dårligere. Nå skal serien gjenskapes i ny drakt, og her er de første detaljene.

Tomb Raider har en lang historie bak seg. Vi elsket de to første spillene (som kom i henholdsvis 1996 og 1997), men etter det begynte det å bli kjedelig. De to spillefilmene med Angelina Jolie var ikke noe særlig, og det siste spillet i serien, Angel of Darkness, var for det meste også en stor skuffelse (les vår anmeldelse).

Slik skal Lara Croft fremstå i det nye spillet
Slik skal Lara Croft fremstå i det nye spillet Vis mer


Etter den lunkne mottagelsen av Angel of Darkness ble det tatt drastiske skritt, og de originale utviklerne i Core Design mistet rettighetene til eventuelle oppfølgere. I stedet var det Crystal Dynamics (som blant annet står bak den nylige Project: Snowblind) som tok over utviklingen av et nytt spill i serien. Skaperen av det første spillet, Toby Gard, har også vært med i bildet. Denne gangen skal Tomb Raider gjenoppstå i ny drakt, med mer moderne spillbarhet og forbedret grafikk. Og i denne omgang kommer spillet både på PlayStation 2 og Xbox i tillegg til PC.

En legende gjenoppstår?

Spillets navn blir Tomb Raider: Legend, og utviklerne skal etter sigende ha brukt lang tid på å gjennomføre dyptgående research, nilest anmeldelsene av de eldre spillene, forhørt seg med uttalige fans og virkelig gått i dybden på hvordan et skikkelig Tomb Raider spill skal være.

Tomb Raider: Legend skal vise Lara Croft fra en ny side, med massevis av nye bevegelser og animasjoner, nytt og moderne utstyr og mer inngående utvikling av karakterer og personligheter. Samtidig skal spillet gå tilbake til seriens røtter og gi oss den stemningen vi har savnet helt siden det aller første spillet.

I tillegg skal kontrollsystemet være fullstendig redesignet. Kontrollen var, som kjent, et av de aller største problemene med det siste spillet i serien.

Vi håper virkelig at Crystal Dynamics klarer å gjenopplive Lara Croft og gjøre Tomb Raider-navnet relevant igjen. Foreløpig har det ikke kommet noen offisielle skjermbilder, men mer informasjon ventes snart. Og vi håper å få prøvd spillet på den kommende E3-messen.