Tomahawk samler all musikken din

Flere strømmetjenester, filer på maskinen og i nettverket hjemme? No problemo.

SAMLER ALT: Tomahawk spiller musikken om den ligger på harddisken din, på YouTube, på Spotify eller hvor det måtte være. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SAMLER ALT: Tomahawk spiller musikken om den ligger på harddisken din, på YouTube, på Spotify eller hvor det måtte være. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange sverger til en strømmetjeneste når de hører på musikk, er det fortsatt mange som er i besittelse av et rikt musikkbibliotek i form av filer hjemme også.

For – selv om man kan boltre seg i millioner av sanger på populære strømmetjenester som Spotify, Deezer, Tidal og Apple Music, er det også store deler av musikkuniverset som ikke er representert i disse tjenestene; det være seg fra artister som holder seg unna slike tjenester, eller remikser, bootlegs og andre ting.

Samtidig finner man mange sanger på tjenester som YouTube og SoundCloud, som man ikke nødvendigvis finner på strømmetjenesten man abonnerer på.

LES OGSÅ: 13 triks for deg som vil få mer ut av Spotify

Lar deg spille musikk fra flere tjenester

Tomahawk er et musikkprogram med åpen kildekode, og som kan lastes ned for Windows, Mac og en rekke Linux-distroer. Det er foreløpig i betaversjon og fortsatt under utvikling – det samme gjelder Android-appen.

Med andre ord kan det være litt rusk og rask i maskineriet når man bruker programmet, noe vi har fått erfare mang en gang under testingen.

Men ideen er i hvert fall knallgod – med Tomahawk kan du nemlig samle all musikk i ett og samme program og søke, lage spillelister og så videre uavhengig av hvor musikken måtte befinne seg.

LES OGSÅ: Slik flytter du CD-musikken til internett

FYLL PÅ: Via plug-insmenyen, kan du koble flere tredjepartstjenester til Tomahawk-avspilleren. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FYLL PÅ: Via plug-insmenyen, kan du koble flere tredjepartstjenester til Tomahawk-avspilleren. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Støtter mange tjenester

Ved siden av filer du har lagret lokalt på harddisken, på en ekstern harddisk eller et annet sted i nettverket hjemme, kan du i tillegg koble til en rekke tjenester via såkalte «plug-ins».

Her er noen av dem:

 • Spotify
 • Google Play Music
 • YouTube
 • SoundCloud
 • Tidal
 • last.fm
 • Hype machine
 • Rdio
 • iTunes
 • Deezer
 • Jamendo
 • Owncloud
 • Subsonic
 • Beets

Smart åpning av lenker

Om du har venner som deler lenker til spillelister eller sanger på en tjeneste du ikke abonnerer på, kan du uansett dra den inn i Tomahawk og spille av musikken.

Da er nemlig programmet intelligent nok til å finne sangene annenstedsfra. Når du spiller en sang velger programmet den mest hensiktsmessige kilden, men du står også fritt til å spille fra en annen tjeneste om du vil.

For øvrig har programmet også et sosialt aspekt, der man kan legge til andre brukere, enten fra Hatchet (som står bak Tomahawk) eller direkte fra Google Talk. Da kan man også sende hverandre sanger og se hva de andre hører på.

Test av Chromecast Audio – gjør anlegget trådløst for 400 kroner

Ikke så god konto-implementering

Vær imidlertid oppmerksom på at Tomhawk har litt å gå på hva gjelder autorisering mot disse tjenestene.

Vil du koble til Google Play Musikk, må du for eksempel taste inn brukernavn og passord til Google-kontoen din. Akkurat den biten valgte vi å løse med et app-spesifikt passord for vår del, siden å gi fra seg hovedpassordet er uaktuelt.

Med Spotify, derimot, gjøres det på den korrekte måten, altså der du logger på Spotify og godkjenner at Tomahawk får tilgang til brukerprofilen din. Mange av tjenestene du kobler til (som YouTube eller SoundCloud) krever imidlertid ingen innlogging.

Du finner programmet og tilhørende informasjon på www.tomahawk-player.org.

LES OGSÅ: Så enkelt flytter du spillelistene fra én tjeneste til en annen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer