To nye toppmodeller fra Canon

Canon feirer 50 år i dag og smeller like gjerne til med toppmodeller i S- og Ixus-serien.

Ikke uventet hadde Canon mer i ermet før sommerferien.

De nye kameraene er oppfølgere til henholdsvis PowerShot S3 IS og Ixus 800 IS; begge kameraer som har fått terningkast 6 her på DinSide.

Ixus 950 IS

Inspirert av "Kvinner og barn først", begynner vi med minstemann - ut fra modellnavnet er Ixus 950 IS den nye Ixus-toppmodellen, og vil så langt vi kan se erstatte 800 IS.

To nye toppmodeller fra Canon


I forhold til sin forgjenger har 950 IS høyere oppløsning (8 megapiksler kontra 6), i tillegg til at den nye Digic III-prosessoren (med ansiktsgjenkjenning) naturligvis er å finne på 950 IS (800 IS har Digic II-prosessor).

Videre har LCD-skjermen en såkalt PureColor-teknologi som Canon lover at skal gi bedre farger, den samme 4x optiske zoomen (35-140mm) og høyeste ISO-hastighet på 1600. IS betegner at kameraet også har optisk bildestabilisering.

PowerShot S5 IS

Nylig kåret vi PowerShot S3 IS til det beste ultrazoomkameraet, og nå er oppfølgeren her. Det heter riktignok ikke S4 IS - her har Canon hoppet rett til 5, slik de gjorde med G-serien for noen år tilbake; etter sigende fordi uttalelsen av '4' er den samme som 'død' på enkelte asiatiske språk.

To nye toppmodeller fra CanonOgså her finner vi naturligvis Digic III-prosessor, mens objektivet tilsynelatende er det samme som før. Svært lyssterkt (f2.7-3.5), 12x optisk zoom og bildestabilisator. Enkelte var skeptiske til S3 IS fordi skjermen ikke var spesielt stor, men nå er den både 2,5 tommer diagonalt og dreibar slik den forrige var. Kameraet har også fått blitssko slik at du kan bruke Canons SpeedLite-blitser, i tillegg til at du kan kjøpe vidvinkel- og telekonvertere som tilleggsutstyr som kan gi deg brennvidder fra 27mm til 648mm (35mm-ekvivalent).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Makronærgrensen er fortsatt på 0cm, som betyr at du kan fokusere på ting som ligger inntil glasset, og kameraet har nå fått anti røde øyne-funksjon som kan kjøres etter at bildet er tatt. Oppløsningen er økt til åtte megapiksler (fra seks) og kameraet har fått en mer avansert videofunksjon med vindfilter på mikrofonen og mulighet til å ta stillbilder mens du filmer. For mer avanserte brukere kan Canon denne gangen friste med kontinuerlig fokus for seriefoto og eksponeringslås, men fortsatt er RAW-fotografering fraværende for denne serien.