To nye Alphaer fra Sony

På Sonys stand var det mye oppmerksomhet rundt to kamerahus som stod inne i en glassmonter.

Sony hadde en stor stand på PMA-messen i år, og ved siden av kompaktkameraet DSC-G1, var det også mye oppmerksomhet rundt de to kamerahusene som stod i en glassmonter i Alpha-delen av standen.

To nye Alphaer fra Sony


Lite er kjent om de to kameraene, annet enn at de begge vil plassere seg over Alpha A100. Det minste av dem blir beregnet på semiproffe, hvilket nok vil bety at det vil krige med Nikon D200/Canon 30D, men mer interessant er det at Sony også kommer med en modell myntet på profesjonelle.

Representantene på standen avfeide kategorisk alle våre spørsmål med "we know as much as you know", men spekulasjoner rundt på nettet går på at proffmodellen vil ha en fullformatbrikke som Sony jobber med å lage i disse dager. Er dette rett, ser vi brått en modell som vil hevde seg oppe blant Canon 5D og tilsvarende, og som også vil ha bildestabilisator bygget inn i kamerahuset (gjelder begge de nye kameraene).

To nye Alphaer fra Sony


Sonys representanter kunne heller ikke svare på når kameraene ville komme, men ryktene sier at den minste av dem vil komme sent i 2007, mens vi nok må vente et år på toppmodellen.

Flere nyheter fra PMA-messen 2007