To irriterende feil i Windows XP

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Jeg har en helt ny PC, Fujitsu Siemens Scenic L m/ WIN XP. Etter oppstart første gang for to dager siden har jeg installert en del tilleggsprogrammer. To problemer:
 
- Internett: Ekstern pålogging viser et passord som er helt feil til tross for at jeg har lagret riktig passord. (Mitt passord har seks tegn, mens det som vises er på ca. 15 tegn). Hva er feil?
 
- Helt til i dag har maskinen slått seg av automatisk når jeg har avsluttet WIN XP. Nå har den plutselig begynt å starte opp igjen - den tolker "slå av datamaskinen" som "omstart". X-files - du tror det ikke før du ser det! 
 
Kan du hjelpe meg med disse to irriterende problemene? 
 
MVH 
Andreas Nilsen

Datadoktoren svarer

Hei,
 
Svar på problem nr 1:
 
Ekstern pålogging i Windows XP vil alltid vise 15 tegn selv om passordet som er lagret er et helt annet. Dette fordi det ikke skal være mulig for snokere å gjette passordet på bakgrunn av antall tegn som er brukt.
 
Svar på problem nr 2:
 
Har du installert noen programmer/oppdatert drivere siden sist maskinen avsluttet riktig? Prøv å avinstallere, og prøv også å laste ned oppdateringer til Windows XP fra Windows Update.

Hvis ikke det fungerer, kan du bruke System Restore for å gå tilbake til et tidspunkt da alt fungerte. (Start-programmer-tilbehør-systemverktøy-systemgjenoppretting).
 
mvh
Datadoktoren

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar