Tjener mer på Spotify enn iTunes

Håp for streaming-tjenester likevel?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke skrev DinSide at musikktjenesten Spotify slet med å få opp antallet betalende brukere, og at reklameinntektene så langt har vært beskjedne.

Les også: Vi vil ikke betale for Spotify

I dag skriver imidlertid svenske DN at én million svenske Spotify-brukere allerede genererer større inntekter for platebransjen enn iTunes gjør i nabolandet vårt.

Mindre illegal nedlasting

Dette bekreftes samtidig av Sonys digitalsjef i Sverige, Per Sundin. Samtidig tar den brodden fra en stor del av piratkopieringen.

- Mye tyder på at mange av dem som tidligere lastet ned illegalt, har gått over til tjenester som Spotify i stedet, sier Sundin til DN.se.

Mens Spotify lar brukerne lytte til musikken direkte via Internett, baserer iTunes seg på at man fysisk laster ned musikken. Fordelen med førstnevnte er at du får tilgang til millioner av sanger, mens iTunes-musikken kan nytes også når du er offline, på MP3-spillere og lignende.

Av de rundt 6 millioner Spotify-brukerne i de landene hvor tjenesten er tilgjengelig, er det kun rundt 40.000 som betaler for tjenesten (99 kroner i måneden). De resterende 5.960.000 bruker tjenesten gratis, mot stadig oftere reklameavbrudd mellom sangene.

Tro på fremtiden

Hvilke fordelingsnøkler som ligger bak inntektsmodellen, er imidlertid ikke helt klar. Det som imidlertid er klart, er at Spotify verdsettes til rundt 250 millioner dollar, eller rundt 1,5 milliarder norske kroner, i følge di.se. 18% av aksjene i Spotify eies dessuten av platebransjen selv.

Kilder: dn.se, di.se

Les også:
Her får du all musikken gratis