Tips:Full kontroll over bildene

Med shareware-programmet ACDSee32 blir det mye lettere å vise og organisere alle typer grafikkfiler på harddisken din. Programmet er lynraskt når det leser bildene, og har et grensesnitt som ligner til forveksling på Windows Utforsker.

Med "Browser" kan du ganske enkelt klikke på bildene for å vise dem. Programmet har også alle nødvendige funksjoner for å flytte/slette/kopiere osv. Vis mer
Med "Viewer" vises bildene i full størrelse (eller den størrelelsen du ønsker). Du kan bla gjennom alle bildene i katalogen ved å klikke pilene oppe til venstre. TIFF bildet i figuren er på 2,3 MB og ble lastet på 0,8 sekunder! Vis mer


Programmet består egentlig av to selvstendige programmer. Den ene programmet har et grensesnitt som Windows Utforsker, og lar deg vise bilder og ogranisere dem slik du vil. Det andre programmet viser grafikkfilene i full størrelse, og lar deg vise alle bildene i en katalog etter hverandre manuelt eller automatisk.

Vi bruker ACDSee32 i redaksjonen, og hovedbruksområdet er rask forhåndsvisning av kataloger med bilder fra vårt digitale kamera. Utgangspunktet er da gjerne Utforskeren som gjør at vi raskt kan klikke oss gjennom bildene i katalogen. Hvis det er et bilde som er spesielt interessant, er det bare å dobbeltklikke bildet for å se det i full størrelse.

Lynrask visning

En av hovedfordelene med dette programmet er at det laster grafikkfilene svært raskt. Selv store tunge TIFF-bilder hentes frem raskere enn de fleste bildeprogrammer.

Utforskeren har stort sett den samme funksjonaliteten som Windows Utforsker. Det betyr at du kan benytte den til å lage kataloger, flytte/slette/kopiere filer osv. I tillegg er det en del funksjoner som kontrollerer hvordan grensesnittet skal oppføre seg. For ekempel kan bildene i en katalog vises som miniatyrer i stedet for en vanlig liste.

Programmet har støtte for de aller fleste grafikkformatene som brukes, og kan også vise animerte GIFer med bevegelse. Du kan også bruke vanlig Windows Utforsker som utgangspunkt og høyreklikke en grafikkfil for å aktivisere ACDSee 32 i en katalog.

Programmet koster 26 dollar å registrere, og etter vår mening er det verdt i prisen for alle som jobber mye med grafikkfiler. Det er versjoner for Windows 3.x, Windows 95/98 og Windows NT (3.x og 4.0). Programmet kan lastes ned fra hjemmesidene til ACD-systems: