Tips og råd

DinSide Data er et fagtidsskrift med erfarne skribenter. Her finner du mange artikler med de beste tipsene for deg som vil jobbe litt mer effektivt. Du vil også finne artikkelserier som lærer deg det mest grunnleggende.

Artikkelseriene er bygget opp med underartikler slik at det skal bli lett å finne frem. Underartiklene er listet til høyre i skjermbildet etter at du har fulgt linkene under.

Maskin- og programvarerelatert:

Datadoktoren svarer deg

Her besvarer vi spørsmål fra brukerne om maskinvare, konfigurasjon, bruk, installasjon og annet som måtte ha generell interesse. Vi løser problemer, retter opp misforståelser og gir anbefalinger i konkrete problemstillinger. Datadoktoren kan også svare på ditt spørsmål.

Spioner på maskinen?

Spyware - altså programmer som spionerer på nettbruken din og/eller plager deg med popup-vinduer - er nå vanligere enn virus. Vi vet hva som skal til for å unngå problemene, og tipser om hvordan du får renset opp i et infisert system.

Installasjonsguide

Må du reinstallere Windows, men ikke er helt sikker på hvordan? I denne illustrerte "trinn for trinn"-guiden går vi gjennom en typisk installasjon av Windows XP.

DinSides PC-guide

Går du med tanker om å bytte ut PCen din, eller bare enkeltkomponentene? Da bør du ta en titt i vår PC-guide!

PC-byggeskolen

Alltid hatt lyst til å bygge din egen PC, men ikke vet hvordan? I denne artikkelserien tar vi for oss alt fra planlegging, innkjøp og selvfølgelig en gjennomgang av den fysiske byggingen.

Kampen mot PC-støyen / støydemping i praksis

Her kommer vi med en rekke tips om hvordan du kan gå en stillere PC-hverdag i møte. Alt fra prosessorvifter til vannkjøling skal etterhvert bli tatt opp her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikrere trådløst nettverk

Redd for snyltere eller snoker på ditt nye trådløse nettverk? Vi gir deg gode tips for å holde ubudne gjester unna.

Redde slettede filer

Når bildene forsvinner fra minnekortet eller harddisken med all musikken er formatert, har du samlingen med gode tips tilgjengelig her!

Slette filer

Så å si det motsatte av artikkelen over, for "vanlig" sletting fjerner nemlig ikke filer permanent. Denne lille guiden forteller deg hva som skal til for å bli kvitt alle bevis.

Effektiv i Windows

Denne artikkelserien er ikke av de ferskeste, men fortsatt er det mange tips vedrørende tastatursnarveier, oppsett av skjermen etc som fortsatt er gjeldende.

Innføring i bits- og bytes

Hvis du vil vite hva som ligger bak alle instruksjonene i datamaskinen, er dette et godt sted å begynne.

Andre guider og oversikter:

Ta bedre bilder

Tips og råd


Her får du en rekke tips om hvordan du kan bli en bedre fotograf.

Bredbåndsoversikten


Hvem kan levere bredbånd der du bor? Hvor mye koster det? Hvor stor hastighet får du? Vår bredbåndsoversikt hjelper deg med å komme i gang.

Ditt eget nettsted

Kunne du tenke deg å lage ditt eget nettsted med eget domene, og kanskje til og med tjene noen kroner på det? Da kan denne artikkelserien være et godt utgangspunkt.