Tips: Det endelige oppslagsverket på måleenheter

Hvor mange KB i sekundet får du på en 2 Megabit linje? Og husker du hvor mange GB du får på en 4-lags DVD? Eller hvor mye er egentlig 16 tommer i centimeter? Shareware-programmet Master Converter konverterer hva som helst. Dette må du bare ha!

Mange dataentusiaster har sikkert de fleste tallene i hodet for de viktigste tingene, men er det ikke praktisk å ha et oppslagsverk som rydder all tvil av veien og som også regner for deg?

Master Converter er et glimrende program for dataentusiaster eller alle andre som ønsker å konvertere mellom ulike måleenheter. Leser du f.eks. et engelsk bilblad på nettet hvor det oppgis bensinforbruk i engelske gallons pr. et-eller-annet, er det jo praktisk å kunne regne om til liter pr. mil. med noen museklikk. Eller visste du f.eks. at en T3-linje har en kapasitet på 44,736 Mbit/sekundet?

Fantastisk utvalg

Master Converter har et nesten fantastisk utvalg måleenheter å velge blant. Datafolket vil nok like "Data Transfer" og "Data Storage" best, men det er også kategorier for areal, avstand, elektrisitet, temperatur og mye, mye mer. I alt er det 39 ulike kategorier (se figuren) med hele 712 enheter!

712 enheter i 39 kategorier!
712 enheter i 39 kategorier! Vis mer

For å regne om, legger du inn en verdi til venstre, klikker måleenheten du vil regne fra og klikker måleenheten du vil konvertere til i høyre del av skjermbildet. Da kan du f.eks. umiddelbart se at 4 nautiske mil er 7,4 kilometer.

Egne enheter også

Hvis programmet ikke dekker behovet ditt i utgangspunktet, kan du også legge til egne kategorier med egne måleenheter. Når du setter opp måleenhetene, bruker du formler på samme måte som i et regneark (*=multiplisere, /=dividere, -, + og parenteser). På denne måten kan du bygge opp en hvilken som helst måleenhet på egen hånd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du synes alt dette høres fristende ut, kan du laste ned Master Converter fra denne siden. Det koster 15 dollar (rundt 130 kroner) å registrere deg.