Foto: Erik Andersen
Foto: Erik AndersenVis mer

Tips 6:Ha minst 200 MB ledig diskplass

Det er ingenting som er så irriterende som en harddisk som går full hele tiden. Det skaper både ekstraarbeid og dårligere ytelse.

Hvis du har flere harddisker eller partisjoner, må du aldri installere noe som helst på stasjon C: hvis du kan unngå det. De aller fleste programmene fyller opp Windows-katalogen (som vanligvis ligger på C:) med en rekke systemtillegg og DLL-filer uansett. Derfor bør du gjøre alt du kan for at du selv ikke bidrar til dette.

LES OGSÅ:

Alle maskiner har også en egen katalog for midlertidige filer. Den heter vanligvis "C:\TEMP" eller "C:\WINDOWS\TEMP". Ved å starte et DOS-vindu og skrive "set" og taste Enter, får du opp en liste over en rekke DOS-variabler (environment-variabler).

Noen av disse heter "TEMP" eller "TMP". De vil alltid peke på kataloger for midlertidige filer. Nesten alle programmer som benytter midlertidige filer, prøver å slette dem når de er ferdig med dem, men de kan krasje før de kommer så langt og da blir filene liggende igjen. Over tid kan mengden bli betydelig.

Windows 98

Dette tipset er like relevant for Windows 98. I tillegg vil Windows 98 automatisk varsle deg når den mener at ledig diskplass er i minste laget.