Tidenes konsolloppgjør

NYHET: Julesalget er i full gang over Atlanteren, og mens to av konsollene overgår forventningene, er det én av dem som sliter i motbakke.

Det har vært hypet opp til tidenes kamp på konsollfronten - Microsofts Xbox 360 har allerede vært på markedet i ett år og etablert et godt overtak på konkurrentene, og midt i forrige måned slapp gigantene i Sony og Nintendo hver sin konsoll med to dagers mellomrom - Playstation 3 den 17. november og Wii den 19. november.

Tidenes konsolloppgjør


Salget for november er talt opp, og det er ikke spesielt hyggelig lesning for Sony, som "bare" har solgt 197.000 enheter av sitt nye råskinn. Det er selvsagt knyttet til produksjonsproblemene med den nye Blu-Ray spilleren, og Sony har rett og slett ikke klart å levere nok konsoller.

Som om ikke det var nok, blir det også solgt langt færre spill som følge av mangelen på maskiner. Alle som har lyst til å tjene penger vet godt at de kan stå i kø, kjøpe en konsoll og selge for dobbel pris på eBay, og forventinger på 2-4 spillkjøp pr konsoll har vist seg å være feil - i snitt har PS3-kjøperne kjøpt med seg ett spill hver.

Tidenes konsolloppgjør


Ser vi på Nintendo er tallene langt hyggeligere, med over dobbelt så mange solgte konsoller som Sony - 476.000 totalt i november. Allikevel har det ikke stått på kjøperne - Nintendo kunne med enda høyere produksjon ha solgt flere enheter, og også der har selskapet fått smake eBay-effekten, som har gitt et snittsalg på to spill pr solgte konsoll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidenes konsolloppgjør


Det artige er at Microsoft kanskje står igjen som den største vinneren - slippdatoen på Gears of War (test hos ITavisen) kunne ikke ha vært bedre, og kombinert med mangel på Wii og PS3, har Microsoft solgt 511.000 enheter i november måned.

Det er derimot ingenting mot den gode gamle Playstation 2, som topper lista med 663.000 enheter; riktignok med en langt lavere prislapp enn de andre konsollene.

Håndholdt er også i skuddet - Nintendo rapporterer om 942.000 solgte Nintendo DS og 642.000 Gameboy advance. PSP med sine 413.000 solgte. I det hele tatt har Nintendo stått for 55% av det totale konsollsalget, håndholdte inkludert.

Kilde: CNN Money, Financial Times