Ti nyttige Twitter-tjenester

Få mer ut av Twitter ved å koble kontoen din mot tredjeparter.

Det finnes mange nettjenester som kan brukes mot Twitter. (Foto: "<a href="http://www.flickr.com/photos/webtreatsetc/4050775142/">Webtreats 53 Twitter Icons Promo Pack</a>" av <a href="http://www.flickr.com/photos/webtreatsetc/">Webtreats</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>. Remix av Pål Joakim Olsen)
Det finnes mange nettjenester som kan brukes mot Twitter. (Foto: "Webtreats 53 Twitter Icons Promo Pack" av Webtreats, CC-BY. Remix av Pål Joakim Olsen) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge det norske nettstedet Tvitre.no har rundt 140.000 nordmenn en Twitter-konto, og de har i snitt sendt 165 Twitter-meldinger hver og følger 70 andre personer.

Men - Twitter er mer enn det som skjer på Twitter.com. Twitterkontoen din kan brukes til så mangt, og i denne artikkelen skal vi se på ti tilleggstjenester som gjør at du kan få enda mer ut av Twitter.

Nysgjerrig på Twitter? Her er noen artikler som får deg i gang:

Guide: Twitter - nettets nye superhit
Guide: Velg riktig Twitter-klient
Kommentar: Kundeservice 2.0
Kommentar: Derfor er Twitter viktig

Så til dagens meny:

Ti nyttige Twitter-tjenester


Twittertim.es

Når du etter hvert følger mange brukere, går det med stadig mer tid til å holde seg oppdatert på hva de andre deler av lenker. Det finnes flere spesialiserte tjenester hvis formål er å samle disse for deg, slik at du kjapt kan få et overblikk over hva de du følger deler for tiden.

En av de mer populære er Twittertim.es, der du ikke trenger å gjøre mer enn å autorisere applikasjonen (gjøres via en såkalt OAuth-protokoll, som i praksis betyr at du ikke gir passordet ditt til tredjeparten), og deretter får du en personlig "avis" med artikler rundtom på nettet som flere av de du følger har postet på Twitter.

Vil du se en demonstrasjon, kan du jo ta en titt på min.

Lignende tjeneste: http://paper.li/

Ti nyttige Twitter-tjenester


Packrati.us

Hvis du bruker både Delicious og Twitter, er Packrati.us en veldig kjekk tjeneste. Denne tjenesten kobler du både mot Twitter-kontoen og Delicious-kontoen din, og så kan du definere regler for hva som skal skje med lenker du poster på Twitter.

Eksempelvis kan Packrati da også lagre dem som bokmerker på Delicious og bruke hashtaggene (emneordene) fra Twitter-meldingen som tags (stikkord) på Delicious. Du kan også sette det opp slik at den kun plukker opp lenker du har merket med f.eks. #bm (bokmerke), at den skal lagre Twitter-favorittene dine som bokmerker og mer til.

URL: http://packrati.us/

Ti nyttige Twitter-tjenester


Backupify

Twitter tar ikke vare på alle tweets over tid, og etter hvert som tiden går vil derfor dine eldste tweets forsvinne. I tillegg finnes det også en risiko for at noen kaprer kontoen din, eller at den av andre grunner blir stengt/utilgjengelig.

Backupify tar backup av Twitter-strømmen din (i tillegg til en rekke andre nettjenester, f.eks. Flickr eller Google Docs) slik at du alltid har en nettbasert backup hvis du plutselig skulle savne noe.

Les mer: Backupify - gratis backup av nettlivet ditt

Ti nyttige Twitter-tjenester


Topify

Hver gang en ny person følger deg på Twitter, får du tilsendt en e-post med informasjon om vedkommende, lenke til profilen etc. Vil du følge vedkommende tilbake, må du da logge på og trykke follow (med mindre du er logget inn fra før, selvsagt); en litt unødvendig tung prosess.

Topify kan knyttes mot kontoen din slik at du heller mottar epost fra dem når du får nye followers. Det kjekke er for det første at e-posten inneholder mer informasjon enn den som er standard fra Twitter (inkludert de siste statusoppdateringene), og for det andre kan du bare svare "reply" for å følge vedkommende tilbake.

10 vittige ting til Twitter

Ti nyttige Twitter-tjenester


GroupTweet

Med GroupTweet kan du opprette en Twitter-konto for vennegjengen, og så vil alle direktebeskjeder sendt til denne brukeren sendes ut til alle andre i gruppa. Det får du til ved å sette den nye brukerens statusoppdateringer til protected, slik at eieren manuelt må bekrefte hvem som får lov til å se statusoppdateringene.

URL: http://www.grouptweet.com/

Ti nyttige Twitter-tjenester


Bit.ly

På Twitter må alle meldinger være 140 tegn eller mindre, og da spiser lange URL-er opp mye av kaka. URL-forkortelsestjenester er derfor svært populære, og mest populær av dem alle er bit.ly.

De fleste Twitter-klienter har innebygd støtte for URL-forkorting via bit.ly, men du kan også bruke nettsidene deres for å lage spesialtilpassede URL-er (bit.ly/duvelger). Det ekstra kjekke er at du kan sette på en + bak en hvilken som helst bit.ly-adresse for å se hvor mange som har klikket på den, når de gjorde det, hvor de kom fra og mer til.

URL: http://bit.ly/

Ti nyttige Twitter-tjenester


PollDaddy

Hvis du har behov for å lage en avstemning, er Polldaddy blant de beste alternativene. Nettsiden lar deg enkelt og greit sette opp en avstemning og deretter poste den til Twitter.

URL: http://twitter.polldaddy.com/

Ti nyttige Twitter-tjenester


Backtype

Dette er en søkemotor som finner ut hvor mange på Twitter (og Facebook) som har postet en statusoppdatering der de lenker til URL-en du angir (eller likt den på Facebook), og hvor mange som totalt har sett lenka. Statistikken for antall klikk og Facebook-likes ser ikke ut til å være helt 100%, men tjenesten er fortsatt i beta.

URL: http://www.backtype.com/

Ti nyttige Twitter-tjenester


Twilert

Det kan være greit å overvåke hva folk sier på Twitter om bestemte temaer, for eksempel om ting du er interessert i, selskapet du jobber for etc. Det finnes selvsagt flere Twitter-klienter som lar deg følge egne søk, men vil du følge med uten nødvendigvis å bruke Twitter, er Twilert en tjeneste som sender deg epost når noen kvitrer om stikkordet du ønsker varsling for.

URL: http://www.twilert.com/

Ti nyttige Twitter-tjenester


Dlvr.it

Dlvr.it lar deg angi en eller flere RSS-feeder hvis innhold kan spyttes ut via en Twitterkonto (eller Facebook-konto). Tjenesten byr også på ekstra funksjonalitet i forhold til lignende tjenester som klikkstatistikk, muligheten for å begrense antall poster hver dag og mer til.

URL: http://dlvr.it/

Har du noen Twitter-relaterte favoritter? La i så fall høre fra deg i kommentarfeltet under artikkelen.

(Vil du følge meg på Twitter, er brukernavnet mitt @paljoakim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer