ThumbsPlus 4.02

ThumbsPlus har vært et populært shareware-program gjennom flere år, og er ideelt for alle som arbeider med store mengder multimedia.

ThumbsPlus 4.02

Versjon 4 av ThumbsPlus støtter enda flere filformater enn tidligere versjoner, og filmer og GIF-animasjoner vises nå uten problemer. I tillegg har ThumbsPlus god støtte for de vanligste lydformatene for PC.

Gode standardfunksjoner

ThumbsPlus er rask til å søke etter grafikk, film og lydfiler og lage miniatyrer av dem. Denne funksjonen kan utføres enten for enkeltmapper eller som én operasjon for hele harddisken din. ThumbsPlus markerer etterpå tydelig hvilke mapper som inneholder bilder, lyder og film.

Lysbildefremviseren i ThumbsPlus er enkel å tilpasse og dessuten fleksibel når den brukes. Den kan kjøres automatisk eller styres manuelt, og du har full kontroll over hvordan bildene skal gjengis og i hvilken rekkefølge de skal vises.

Nyttige ekstrafunksjoner

På samme måte som i Windows Utforsker, er det svært enkelt å klikke på en miniatyr i ThumbsPlus for å sende et bilde til et bildebehandlingsprogram, slik som f.eks. Paint Shop Pro eller Adobe Photo Shop.

Men ThumbsPlus har også en egen, innebygd funksjon for å behandle bilder med alt fra fargejusteringer til rotering og klipping av bilder.

ThumbsPlus har nå også en mulighet for å søke etter bilder med innhold som ligner på hverandre. Dette fungerer overraskende bra, og nøyaktigheten i søket kan du definere selv. ThumbsPlus gir deg med dette muligheten til f.eks. å søke etter visuelle temaer, eller ganske enkelt luke bort dubletter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ThumbsPlus er det eneste av de tre programmene som lar deg åpne flere bilder samtidig.

Muligheten for automatisk endring av navn på mange filer samtidig er interessant, og dessuten har du en svært nyttig funksjon for automatisk å konvertere bilder fra ett grafikkformat til et annet.

ThumbsPlus lar deg lage webtjenester hvor du kan vise fotoalbum med klikkbare miniatyrer. ThumbsPlus lager HTML-kode komplett med lenker, og lager også ferdige miniatyrer. Alt du trenger å gjøre er å velge mellom ulike grafiske profiler, og til slutt publisere webtjenesten (en prosess som krever et eget program).

ThumbsPlus kan eksportere informasjon om filer og deres egenskaper som rene Access-databaser, men struktur og innhold for denne kan ikke finstilles i ThumbsPlus.

Hurtighet og brukervennlighet

ThumbsPlus er raskt, men klart tregest av programmene vi har testet. Programmet bruker litt lengre tid på å åpne bilder enn både ACDSee og IrfanView, og på vår maskin (Pentium II 300 MHz, 64 MB, 16-biters farger) flimrer mellomstore jpg-bilder (1024 x 768 piksler) et halvt sekund over skjermen innen de er ferdig tegnet opp.

Brukervennligheten i ThumbsPlus er svært god, og til tross for mange muligheter, er det enkelt å lokalisere riktige knapper og funksjoner.

Konklusjon

Vi likte godt ThumbsPlus i vår test, og satte stor pris på de mange mulighetene som programmet har. ThumbsPlus er kraftigere enn sine to testkonkurrenter, men dessverre merkbart tregere.

630 kroner ikke er en stor sum, men ThumbsPlus er likevel dobbelt så dyrt som ACDSee. Og spørsmålet er om du trenger de ekstra funksjonene som ThumbsPlus byr på.

Her finner du ThumbsPlus (8,8 MB).