Thrustmaster viser mange spillkontrollere

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke bare spill som blir vist på E3, men også utstyr som gjør det morsommere å spille. Blant de mest interessante maskinvare-standene var nok Thrustmaster, som hadde en lang rekke både tradisjonelle og merkelige kontrollere på lager.

Thrustmaster har utstyr til PC, X-Box og PlayStation 1 og 2. Det er spesielt konsollene som får sin andel av de ganske uvanlige innretningene. Vi fikk blant annet sett en skateboard-kontroller, som du faktisk kan stå og bevege deg på. For Tekken-elskere kan en elektronisk matte være løsningen – denne står du på, og en rekke elektroniske sensorer registrerer dine bevegelser som da blir overført til spillet. Det ser ganske komisk ut, men fungerer faktisk ganske bra!

Denne kommer til X-Box og PC til høsten
Denne kommer til X-Box og PC til høsten Vis mer

Vi fikk også sett flere nye joysticker og gamepads. Til høsten kommer blant annet en ny flysimulator-joystick, med en solid spak og en gass-kontroll til venstre. Vi prøvde den, og det føltes svært bra, spesielt med force-feedback effektene på fullt. Denne joysticken kommer både i X-Box- og PC-utgave. Vi så også mange lisensierte Ferrari- og Nascar-ratt, som vil være den perfekte gaven for kjørespillelskere.

Ny førstepersonskontroller

Denne maskinen bruker du til å kontrollere actionspill
Denne maskinen bruker du til å kontrollere actionspill Vis mer

Et svært interessant produkt vi fikk demonstrert, var en tastaturemulator for førstepersonsspill. I motsetning til mange andre gamepads som skal erstatte den kjente og kjære mus og tastatur-kombinasjonen, skal den rett og slett forenkle denne. Du holder høyrehånden på musa som før, mens venstrehånden brukes til å betjene tastene på emulatoren, som har spesifikke knapper til de mest brukte funksjonene. I tillegg har den flere funksjonsknapper og en stemmekommunikasjonsmodul, og alt kan programmeres etter eget ønske. Dette er et konsept vi likte, og gleder oss til å prøve den til høsten, da det kommer i butikkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre produkter vi bemerket oss var nye trådløse gamepads, basert på det meget komfortable Thrusmaster-designet, samt flere andre joysticker i rimeligere prisklasser. De aller fleste av disse produktene kommer i løpet av september-oktober.