Thrustmaster med ristende gamepad

De er ikke det første selskapet som lanserer en gamepad med Force Feedback-funksjonalitet, men de har muligens den beste. Les vår omtale!

Force Feedback-effekter er velkjente blant spillentusiaster, og har lenge vært innebygd i ratt og joysticker. Effektene bidrar til økt realisme, og gjør spill som fly- og bilsimulatorer morsommere.
I det siste har risteeffekter nådd nye markeder: Det har dukket opp Force Feedback-mus, og også en del gamepads. Ristende gamepads er ikke noen kjempenyhet, PlayStation-brukere har lenge kunnet leke med de flotte Dual Shock-kontrollere – som har vært en stor inspirasjon for designerne av de nye PC-gamepadene.
Produsentene understreker at det er ikke ekte Force Feedback det er snakk om, dette ville vært for kraftig. Risteeffektene er ganske delikate, og gjør spillingen mer realistisk uten å forstyrre konsentrasjonen.

Utrolig komfortabel

Thrustmaster med ristende gamepad
Thrustmaster med ristende gamepad

Thrustmasters nyeste barn heter Firestorm Dual Power. Gamepaden følger delvis designet til Dual Shock til PlayStation, først og fremst ved å inkludere to analoge spaker i tillegg til den vanlige d-paden. Til høyre finner du fire knapper som utfører vanlige funksjoner som avtrekker eller gass. Foran ligger hele seks ekstra knapper, fire av dem betjenes med pekefingrene, og to av dem med langfingrene. De to langfingerknappene er en meget god løsning, som vi ikke har sett hos andre produsenter.
De til sammen 13 knappene kan fritt programmeres, og den medfølgende programvaren gjør jobben enkel. Det finnes mange forhåndsprogrammerte profiler, og på nettsidene til Thrustmaster kan du finne enda flere.
Du kan bytte mellom analog og digital modus ved å trykke på en knapp øverst på gamepaden. I digital modus bruker du den vanlige, åtteveis-d-paden, mens i analog modus kan du bruke de mye mer behagelige og responsive spakene.
Hele gamepaden er generelt svært bra designet og meget behagelig å holde. Til tross for de mange knappene har du full oversikt, og spesielt de to langfingerknappene er en genial ide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt turbulens…

Risteeffektene er mer eller mindre som ventet. Immersion, som leverer Force Feedback-motoren, har også blitt brukt av velkjente produsenter som Logitech. Så her kan vi ikke klage på noen ting – vibrasjonene er akkurat passe kraftige, og nivået kan justeres ytterligere for å tilfredsstille dine krav og ønsker.
Alt i alt er Firestorm Dual Power blant de bedre gamepadene vi har testet på lenge. Komforten er på topp, den har nok funksjoner til å tilfredstille de fleste, og koster ikke så mye (395 kroner inkl. moms, hos Komplett Data). Du får dessverre ikke med noen spill eller annet interessant programvare, men gamepaden kan likevel anbefales til de fleste spillentusiaster.