Theme Park Inc

SPILL: En god nyhet for alle aspirerende fornøyelsesparkdirektører. Bullfrog har nettopp kommet med en ny utgave av dette populære spillet.

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Theme Park ble opprinnelig skapt av den legendariske designeren Peter Molyneux, og gikk rett og slett ut på å bygge og drive en tivoli. Etter hvert dukket det opp flere Theme-spill, som tok for seg andre aspekter av livet, som for eksempel å drive et sykehus.

En oppfølger til Theme Park, nå kalt Theme Park World, dukket opp i slutten av 1999, og da med en helt ny 3D-motor. Nå har altså Theme Park Inc. ankommet, og dette nye spillet er faktisk en direkte oppfølger til Theme Park World fra et og et halvt år tilbake.

Et nytt spill?

Du kan raskt bli forvirret når du ser Theme Park Inc. i butikkhyllen. Spillet ligner nemlig svært mye på forgjengeren, i alt fra designet på coveret til skjermbildene. Vi tror at TPI var opprinnelig ment som en oppgradering til det forrige spillet, men etter hvert utviklet det seg til en frittstående tittel.
Det er heller ikke mange forskjeller ”under panseret”. Grafikkmotoren er den samme.

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Spillbarheten er heller ikke så veldig annerledes. Parken fungerer på akkurat samme måte som før, du bygger attraksjoner, butikker og fasiliteter, sørger for at det er rent og at alt fungerer, og passer på at prisnivået er passende. Veteraner fra det forrige spillet vil kjenne seg igjen umiddelbart.

Så hva er nytt med Theme Park Inc.? For det første er bakgrunnen litt annerledes; en aldrende tivolisjef skal pensjonere seg, og du er blitt utvalgt til å ta over. Oppgaven din er nå å bevise at du er dyktig nok til å drive en fornøyelsespark. Bakgrunnshistorien er imidlertid av liten betydning i et slikt spill.

Den viktigste nyheten er måten du skal spille på. I Theme Park World hadde du flere verdener å velge fra, og alle hadde forskjellig tema. Ting er litt annerledes nå: Du har nå bare tre typer parker, men du får uansett bare tilgang til en av dem til å begynne med. Nå er nemlig spillet mye mer lineært. Du begynner med å drive Land of Invention-parken, og får stadig nye utfordringer og oppdrag fra sjefene. Klarer du deg bra, blir nye områder av parken låst opp. Etter hvert får du også tilgang til de nye verdenene – Polar Zone og Arabian Nights.

For lite innovasjon

Theme Park Inc

Som sagt, alle som har spilt Theme Park World vil umiddelbart kjenne seg igjen i det nye spillet. Det ser likt ut, og spillbarheten er praktisk talt identisk. Dessverre har tiden delvis løpt fra spillets grafikkmotor som ikke har gjennomgått noen nevneverdige oppdateringer. Du kan traske gjennom parken i førstepersonsperspektiv, og da merker du fort at grafikken er langt fra perfekt. Men det er fortsatt fargerikt og humoristisk.

Internettaspektet er blitt redusert i denne omgang. Du kan ikke lenger legge ut dine parker på nettet, men du kan fortsatt sende postkort og dine berg-og-dal baner.

Theme Park Inc. er absolutt et svært morsomt spill. Som de fleste spill av denne typen er det mange muligheter å utforske, og du kan bygge parken din akkurat som du vil. Det betyr at du kan spille om og om igjen og prøve nye strategier for å oppnå suksess. Det er rett og slett gøy.
Den største innsigelsen vår er mangelen på innovasjon i forhold til det forrige spillet, men likevel kan vi anbefale TPI til de fleste som er ute etter litt fargerik og ikkevoldelig moro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer