The Sleuthhound: Smart dokumentsøker

Hvorfor bruke tid på å leite gjennom PCen etter det aktuelle dokumentet når du kan få en hund til å gjøre det samme? Vi har sett nærmere på The Sleuthhound.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første året jeg studerte hadde jeg alle dokumenter og prosjekter lagret på én diskett. Siden den gang har dokumentmengden økt med noen tusen prosent, og med skribentjobb og en harddisk på 40 GB er det ikke alltid like lett å finne tilbake til bestemte dokumenter, uten en real porsjon flaks.

Det finnes riktig nok søkefunksjoner både i Windows og Office-programmer, men disse har klare begrensninger både med hensyn til nytte og bruksvennlighet.

Enkel løsning når mengden øker

Hovedbildet er ikke vanskelig å skjønne, selv om grensesnittet ikke er "bærre lækkert"
Hovedbildet er ikke vanskelig å skjønne, selv om grensesnittet ikke er "bærre lækkert" Vis mer

Løsningen er et program som indekserer dokumentene dine og presenterer søkeresultatene på en fornuftig måte. Programmet med det vanskelige navnet The Sleuthhound (Sporhunden) kan være et godt alternativ i så måte.

Ved hjelp av enkle veivisere kan du opprette et stort, eller flere forskjellige søkeområder. Deretter oppretter programmet indekser som inneholder all tekst i dokumentene som ligger i søkeområdene, i tillegg lages lenker til hvert dokument.

Indeksene kan oppdateres manuelt, eller du kan forhåndsinstille intervaller for automatisk oppdatering. Selve indekseringen er unnagjort raskt, og kan også innbefatte nettverksstasjoner i tillegg til lokal(e) harddisk(er). Oppdateringer er vanligvis unnagjort på et sekund eller to, avhengig av hvor mange tilføyelser og slettinger som du har foretatt siden sist.

Brukervennlig og oversiktlig

Søkeresultatene presenteres smakfullt og funksjonelt. Søkeordet er uthevet med rødt.
Søkeresultatene presenteres smakfullt og funksjonelt. Søkeordet er uthevet med rødt. Vis mer

Programmet er alltid tilgjengelig, og vises som et lite ikon på systemverktøylinjen. Det startes ved et enkelt klikk. Deretter skriver du inn ordet eller ordene du vil søke etter, og The Sleuthhound leter gjennom indeksen. Sekunder etter presenteres resultatene i et eget vindu. Grensesnittet her minner sterkt om søkeresultater fra søkemaskiner på Internett. Tittel på dokumentet vises, samt utdrag fra innholdet. Søkeordene er uthevet. Et klikk på tittelen åpner dokumentet.

Stort enklere kan det ikke bli.

Gratis i 30 dager

Standardutgaven av The Sleuthhound kan søke i Word-dokumenter, maler (.dot) tekstfiler (.txt), HTML-filer og riktekstfiler (.rft). Fra nettet kan du kjøpe tilleggsfiltre som blant annet indekserer PowerPoint-, Excel, WordPerfect og Adobe Acrobat-filer.

En tidsbegrenset versjon av The Sleuthhound kan lastes ned fra denne siden. Etter 30 dager må den registrereres for videre bruk. Det koster $15, eller rundt 140 kroner. En profesjonell utgave av programmet foreligger også, denne har noen ektstrafunksjoner og koster det dobbelte.