Atari-logoen vekker gode minner hos mange av oss som var spillentusiaster på 80-tallet.
Atari-logoen vekker gode minner hos mange av oss som var spillentusiaster på 80-tallet.Vis mer

The Internet Archive har åpnet egen spillseksjon

Nå kan du spille gamle klassikere i nettleseren.

Hvis du har passert 40 og hadde en Commodere, Apple II, Spectrum eller Atari på 80-tallet, har du nå sjansen til å gjenoppleve litt spillmagi fra hine hårde dager.

Uavhengige The Internet Archive, som kanskje er mest kjent for å ta vare på nettsider gjennom historien, har nemlig åpnet en egen spillseksjon der de i disse dager legger ut gamle spillklassikere til alle som er interessert.

Foreløpig er det 30+ spill i samlingen, men den vokser dag for dag. Her finner du klassikere som The Hobbit, Pac Man, Skool Daze, Choplifter, E.T. og en rekke andre uforglemmelige titler.

(Fortsetter etter bildene)

The Internet Archive har åpnet egen spillseksjonSkool Daze fra 1985 var laget for ZX Spectrum. Her kan du blant annet kaste svamp på læreren når han skriver på tavla. Et mekka for virtuelle rampestreker.

The Internet Archive har åpnet egen spillseksjonDet originale Pac Man-spillet fra tidlig 80-tall

Trenger bare nettleseren

For å spille trenger du bare en moderne nettleser med støtte for de siste webstandardene for levende innhold. Spillene emuleres direkte, og du trenger ikke å installere noe lokalt. Dermed er det enkelt å komme i gang for de aller, aller fleste.

The Internet Archive har åpnet egen spillseksjonSpillene emuleres direkte i nettleseren

En oversikt over alle spillene rangert etter popularitet finner du her.

Les også: Spill tusenvis av Spectrum-spill

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er mer

Siden 1999 har The Internet Archive også lagt ut andre arkiver til gratis gjennomsyn, blant annet et eget arkiv med nyheter og stoff omkring terrorangrepene 11. september, som inneholder omkring 500 millioner nettsider. Et eget arkiv med rundt 1.200 TV-filmer og -produksjoner finnes også, og filmene kan lastes ned i MPEG- eller DiVX-format.

Hvis du synes det er spennende med gamle spill og programmer, få også med deg denne artikkelen om abandonware.