TextPad 3.2.5

TextPad er en jomfruelig HTML-editor første gang du bruker den. Her er ingen hjelpeprogrammer, ingen lekre, grafiske åpningsbilder og i hvert fall ingen rare lyder.

TextPad 3.2.5
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

TextPad er faktisk mest som en avansert Notisblokk. Og det er en egen filosofi som ligger bak dette: Hvis brukergrensesnittet er enkelt, blir også programmet enkelt å bruke.

LES OGSÅ:

TextPad er ikke en spesialtilpasset HTML-editor, men har blitt svært populær til nettopp dette formålet. Det er nemlig lett å stille programmet inn til de behov som hjemmesidesnekkeren har. Og selv om det finnes et lite sett med funksjoner for HTML, blir TextPad mest aktuelt å bruke for de som "snakker" HTML flytende.

Enkle men nyttige funksjoner

TextPad har mange nyttige funksjoner for de som liker å se HTML-kodene mens de arbeider med websider: Tekst kan automatisk rykkes inn, slik at dokumentene blir mer lesbare. TextPad kan legges over alle andre vinduer, og du kan dele skjermen for å arbeide to steder samtidig i samme dokument.

TextPad leveres sammen med stavekontroller for flere språk, og norsk får du ved separat nedlastning. Stavekontrollen fungerer bra med HTML, så sant du skriver alle koder med stor skrift (som også hjelper til med å øke lesbarheten i dokumentet).

Dessverre finnes det ingen funksjoner i TextPad for å kontrollere kvaliteten på kodene dine, og heller ingen funksjon for å teste lenkene dine.

Makroer og hurtigtaster

Her kommer vi frem til det som kan gjøre TextPad til et avansert verktøy: Du kan svært enkelt legge til dine egne funksjoner, kalt makroer. Makroer lages ikke manuelt, de spilles inn. Du trykker på opptaksknappen, og utfører deretter de funksjonene som du ønsker å legge inn i én operasjon. Når du er ferdig, trykker du på stoppknappen. Og en ny makro er laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Makroer kan inneholde lange funksjoner, og du kan gjerne kombinere tekst og kode. Makroer tillater også at du for eksempel legger én kode foran tekst som du har markert, og én annen kode etter. TextPad er på dette området kraftigere og mer fleksibelt enn selv HomeSite.

Makroer og andre funksjoner kan legges inn som hurtigtaster. Du har svært mange hurtigtaster å velge mellom. Shift, Ctrl og Alt-taster kan alle brukes sammen med taster på tastaturet, og de kan også kombineres, slik at for eksempel Shift+Ctrl+Alt+T blir en hurtigtast hvis du skulle ønske det.

Bare for de få?

TextPad har lenge vært svært populært blant profesjonelle HTML-kodere. Men vi har en mistanke om at mange ikke er fullt ut oppdatert på at det nå finnes andre programmer som både har TextPads fleksibilitet pluss mange nyttige hjelperutiner for HTML.

I 1999 er TextPad ikke en fornuftig HTML-editor for nybegynnere. Proffer som skal lage avanserte websider vil derimot kunne ha stor nytte av en TextPad som de selv har tilpasset.