Texter sparer tastetrykkene

Vi er stadig opptatte av produktivitet. Dette programmet sparer deg for en del tastetrykk.

Undertegnede har blitt en aldri så liten "produkivitets-junkie" med årene og har et hav av småprogrammer installert som forenkler diverse prosesser som ellers tar tid. Noen av dem ser du i artikkelen Programmene som sparer minutter.

Selv bruker jeg et hjemmesnekret Autohotkey-script til mine tastatursnarveier, og forklarte litt hvordan det fungerte i denne artikkelen. Dog innser jeg gjerne at dette har en noe høy brukerterskel for hvermansen.

Det er her Texter kommer inn i bildet. Texter er faktisk laget med Autohotkey, men tilbyr et langt greiere grensesnitt for å administrere snarveiene dine. Kort fortalt kan du sette opp enkelte uttrykk som blir erstattet med lengre uttrykk; uavhengig av programmet du bruker.

Eksempel: jobb-adressen

For eksempel kan du gjøre slik at 'jadr' (forkortelse for jobbadresse) etterfulgt av tabulator erstattes med 'DinSide data, Mølleparken 2E, 0459 Oslo'. Som du ser er det spesielt med uttrykk du skriver ofte at Texter kan spare deg for en del sekunder hver dag.

Texter sparer tastetrykkene


I tillegg finnes noen mer avanserte funksjoner. Du kan skrive %c for å lime inn innholdet på utklippstavlen, og du kan skrive %| for å sette markøren der når erstattingen er utført. Altså kan du lage en som heter link og som lager følgende tekst:
. Hvis du da sørger for å ha en lenke i utklippstavlen, kan du nå skrive link etterfulgt av tab (eller enter dersom du heller vil det) og så lages det en lenke - uavhengig av om du skriver i notisblokk eller poster et nytt blogginnlegg.

For mer avanserte brukere støtter Texter også script der du kan sende individuelle tastetrykk, for eksempel ctrl, alt, page down, enter osv. Hvis det er din kopp med te, bør du i så fall vurdere å bruke Autohotkey, som vil gi deg enda flere muligheter.

Programmet kjører i bakgrunnen når det er startet opp, og hentes frem ved å trykke Ctrl-Shift-H. Du kan også høyreklikke på ikonet ved klokka for å hente frem programmet.

Du kan laste ned Texter på denne siden. Programmet er gratis.