TEST: TV over WLAN

Vil du videresende TV til PCen din? Pinnacle PC TV to go kommer også i en trådløs utgave, vi har testet.

For kort tid siden testet vi Pinnacle PC TV to go, som digitaliserer videosignalet ditt og sender det over hjemmenettverket til PCene i huset. I tillegg kan du også sende TV over internett.

Den første utgaven vi testet brukte kablet nettverk, noe som ga oss en stabil og svært god bildekvalitet over vårt Gbit hjemmenett.

Men det er ikke alle som har lagt opp nettverkskabler rundt i huset. Mange foretrekker trådløst nett og bærbar PC. For disse har Pinnacle en alternativ utgave av PC TV to go - Wireless. Denne har 802.11g nettverk innebygd, men støtter også kablet nettverk.

Oppkobling

Selve boksen er litt mindre enn kabeltuneren fra Get, og har en vesentlig mørkere gråfarge enn den kablete utgaven.

TEST: TV over WLAN


Baksiden har 2 SCART-kontakter, en minijack-kontakt for en AV-kabel med phonoplugger for komposit video og stereo lyd. Videre finner vi nettverkskontakt, enda en minijack-kontakt for infrarøde (IR) sendere og kontakt til den eksterne strømforsyningen.

TEST: TV over WLAN


Du kobler fra SCART-utgangen på kabeltuneren til Pinnacle PCTV-boksen, så SCART videre til TVen (kabelen følger med). Antennene skrus inn i kontaktene på hver side, eller du kobler en nettverkskabel fra ruteren din til porten på PCTV. Til slutt kobler du til kabelen fra de infrarøde senderne.

Installasjon

Vi forsøkte først å finne PCTV to go Wireless fra vår stasjonære PC, hvor PCTV to go programvaren allerede var installert. Det fungerte ikke, vi fikk beskjed om at oppsettsprogrammet ikke fant noen trådløs nettverksenhet. Det står forøvrig klart og tydelig i den kortet kom-i-gang-brukerveiledningen at man må bruke en PC med trådløst nettverksstøtte for å installere PCTV på nettverket, men vi måtte likevel se hva som skjedde...

Vi installerte derfor programvaren på vår bærbare Dell Inspiron 8600, og dette gikk som smør. På den andre utgaven av PCTV hadde vi litt problemer, men her var det ikke antydning.

Under installasjonen overtar programmet kontrollen over det trådløse nettverkskortet (innebygd eller tilleggskort) i den bærbare, og finner PC TV to go Wireless. Du mister tilgangen til Internett noen ganger i løpet av denne prosessen, men installasjonsprogrammet ryddet pent opp etter seg.

TEST: TV over WLAN


Det lastet til og med ned ny firmware til PC TV-boksen som en del av installasjonen.

I bruk

Bildekvaliteten er godkjent, men den var ikke like imponerende som med kablet nettverk. Stabiliteten var heller ikke helt lytelfri, men vi snakker bare om ørsmå dropouts fra tid til annen.

PCen vi testet på er heller ikke av de aller raskeste lenger med 1,6 GHz Pentium M og 1,5 GB minne, så en nyere og kraftigere maskin vil nok håndtere dekodingen av videosignalet bedre. Vi opplevde en del blokker i bildet ved overganger mellom raske og langsomme bevegelser.

Men kvaliteten var totalt sett likevel godt innenfor det akseptable.

TEST: TV over WLAN
TEST: TV over WLAN
PC TV to go Wireless bruker IR-sendere som styres fra PCen du ser TV på, disse simulerer fjernkontrollen. Men programvaren har ikke innebygd støtte for Get sine dekodere, slik at du må gjennom en omstendelig opplæringsprosess for å kunne fjernstyre TV-dekoderen. Dette finner du mer om i vår forrige test av PC TV to go.

Prisen på pakken har vi sett til 2 295 kroner.