TEST: Store bærbare til 10 000 kroner

"Beste PC-tilbud" og lesernes favoritter har vært på testbenken, og vi har kåret en vinner!

I årets siste sammenligning av bærbare til 10 000 endte vi opp med tre utvalgte maskiner på testbenken, to ble stemt inn av leserne, den tredje valgte vi selv ut, på bakgrunn av spesifikasjonene.

Den teoretiske sammenligningen involverte en rekke tilbud fra forskjellige leverandører. Du finner den her

Alle tre maskinene er av den store typen, med skjermstørrelser på henholdsvis 16, 17,3 og 18 tommer. Oppløsningen varierer, det er bare Toshiba som har full HD-oppløsning på 1920x1080, de andre har henholdvis 1366 x 768 og 1600 x 900 punkter.

Bærbar og bærbar

Maskinene har fasong som bærbare, og er bygget på samme komponentbasis som de typiske bærbare. Men størrelse og vekt gjør at mange vil kvie seg for å velge såpass stor maskin hvis den skal bæres ofte og lenge. Maskiner som passerer 17-tommers merket er mer å betrakte som erstatter for stasjonære PCer. De bæres stort sett mellom arbeidsrom og stua, til og fra hytta osv. Det er ikke maskiner man har med seg over alt.

Men størrelsen gjør at de tilbyr en god brukeropplevelse, med romslig tastatur, stor skjerm og pekeplate.

Frekke design

Et felles trekk hos maskinene er at de visuelt er ganske påtrengende. Det er blankt og det lyser blått, og fargerike klistremerker finner vi spredt rundt både skjerm og tastatur - det er nesten som å være på sportsstevne. Noen av klistremerkene kan tas av, andre er ment å sitte til evig tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om det er tøft, stilig, elegant eller harry er avhengig av øynene som ser. Smaken er som kjent delt, i likhet med visse kroppsdeler.

Maskinene vi har testet er:

Acer Aspire 7738G fra MPX
Asus XS2J fra Komplett
Toshiba P500-134 fra Netshop ("Beste PC-tilbud" i vår teoretiske sammenligning)

Hvor går grensen?

Asus har 16-tommers skjerm, mens Toshiba har 18,4-tommer. De største av de "vanlige" bærbare med 16:9 bredskjerm er 15,6 tommer, tidligere var det 15,4 tommer på 16:10 som var standarden.

I denne testen har den minste av de tre 16-tommers skjerm, og det gjør at den akkurat kryper over "grensen". Med 17,3 og 18 tommer er man tydelig over i en annen liga, maskinene er plutselig blitt gedigne. Vekten følger også med oppover på skalaen, Asus veier 3,3 kg mens den store Toshibaen veier 4,4 kg. Acer legger seg imidlertid pent på 3,4 kg, bare vekten til en mobiltelefon mer enn maskinen fra Asus.

Her her du oversikt over spesifikasjonene:

TEST: Store bærbare til 10 000 kroner


Les videre:

Sjekk egenskapene
Sjekk ytelsen
Gå rett til konklusjonen