TEST: Pinnacle PCTV to Go

Med denne boksen er du ikke avhengig av TV-skjermen for å se på TV. Du må derimot ha PC og nettverk. Vi tester.

Vi har tidligere testet TV-kort for PC til intern montering, og noen eksterne enheter. Felles for disse er at de har innholdt en TV-tuner for tilkobling til antenne eller analog kabelTV.

Stadig flere aktive TV-tittere har imidlertid satellitt eller kabelTV, med tilhørende dekoderboks. Det er denne type brukere Pinnacles PCTV to Go henvender seg til.

Disse brukerne har typisk også flere PCer i nettverk hjemme, og vil gjerne kunne se på og ta opp TV-programmer på PCen. Som en ekstra bonus kan du også se TV over Internett, fra din egen kabel/satellittboks.

TEST: Pinnacle PCTV to Go


Oppkobling

Selve boksen er litt mindre enn kabeltuneren fra Get, og designet matcher både sølvgrå apparater og de i sort pianolakk.

Baksiden har 2 SCART-kontakter, en minijack-kontakt for en AV-kabel med phonoplugger for komposit video og stereo lyd. Videre finner vi nettverkskontakt, enda en minijack-kontakt for infrarøde (IR) sendere og kontakt til den eksterne strømforsyningen.

Du kobler fra SCART-utgangen på kabeltuneren til Pinnacle PCTV-boksen, så SCART videre til TVen (kabelen følger med). Så kobler du en nettverkskabel fra ruteren din til porten på PCTV. Til slutt kobler du til kabelen fra de infrarøde senderne.

TEST: Pinnacle PCTV to Go


Installasjon

Neste skritt er å installere programvaren. Ved første forsøk hang installasjonsprogrammet seg opp, og vi var nødt til å ta noen runder med avinstallering, omstarter og installasjon på nytt før det hele fungerte.

Vi hadde slått på kabeltuneren og bildet som dukket opp på PCen var av ypperlig kvalitet, vesentlig bedre enn det vi tidligere har fått med PC-kort med analoge tunere. Dette skyldes at Get leverer et langt bedre signal fra digital tuner, og at Pinnacle-boksen gjør en bra jobb med å konvertere signalet og sende det videre over nettverket til PCen.

TEST: Pinnacle PCTV to Go


I bruk

Poenget med PCTV to Go-løsningen er jo å kunne motta TV når man sitter ved PCen i et annet rom enn der tuner og TV står. Derfor må man kunne betjene tuneren fra PCen, og det er her de infrarøde senderne kommer inn i bildet. De skal plasseres over og under tunerboksen, og det sitter dobbeltsidig tape for å feste dem til boksen.

Da vil PCTV-boksen sende kanalvalg og annen betjening, styrt av PC-brukeren over nettverket.

Det er i teorien.

I praksis forutsetter dette at tunerboksen er støttet av Pinnacle, og det var ikke vår Get-boks.

TEST: Pinnacle PCTV to Go


Det finnes likevel en mulighet, som går ut på å lære PCTV-boksen de forskjellige IR-kommandoene ved å velge knapp fra en liste i styreprogrammet, så trykke denne på Get-fjernkontrollen mens man peker på PCTVboksen et par cm unna fronten.

TEST: Pinnacle PCTV to Go


Med et par ekstra hender og litt roping gjennom huset fikk vi lest inn IR-kodene for nummertallene, kanalvalg og av/på.

Med en del finjustering av plasseringen av IR-senderne fikk vi det til på et vis, men betjeningen var treg og ikke alltid vilig til å lystre kommandoene våre.

En annen ting som ikke fungerte var visningsformatet. Get sender konsekvent i bredformat, og det måtte vi velge manuelt hver eneste gang vi hadde startet PCTV-programmet. Oppstart skjedde alltid i standardformat.

Forøvrig var lyd og bildekvalitet utmerket, og det er mulig å ta opp i bakgrunnen mens man ser på programmene. Man kan også skifte kanal underveis, den fortsetter å ta opp uten å bry seg om dette. Vil du så gå tilbake er det bare å klikke på den grønne tidslinjen, så er man tilbake. Så kan du hoppe fram igjen osv. Du kan også trykke Live-knappen hvis du ikke vil ta opp i det hele tatt.

Det er ikke mulig å forhåndsprogrammere opptak.

Du kan også bruke PCTV to Go med Windows Media Center, men da må boksen styres av IR-senderne som hører til Media Center PCen. IR-senderne som hører til PCTV kan ikke styres av MCE-programvaren.

Vi har Media Center Edition installert på vår testPC, men den står altså i et annet rom. Da fungerer det ikke.

Konklusjon

Bildekvaliteten er utmerket og konseptet er interessant. Problemet for oss lå i betjeningen, responsen var verken rask eller konsistent.

Har du en tunerboks som støttes direkte blir det muligens bedre i bruk. Det kan også tenkes at det kommer en oppdatering av programvaren som støtter flere av tunerboksene som brukes i det norske markedet.

Priser finner du her

Flere muligheter

Pinnacle har også en variant av PCTV to Go med støtte for trådløst nett, for deg som ikke har eller vil ha nettverkskabler rundt i huset.

Vi kommer tilbake til test av denne pluss ekstern TV-titting på en annen PC over internett.