TEST: PC-tilbudene august/september

De tre PCene dere har stemt frem i forbindelse med "beste PC-tilbud" har fått kjøre seg på testbenken. Hvilken er det beste kjøpet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


I august ga vi dere nok en gang åtte aktuelle PC-tilbud til 10.000 kroner, og ba dere også stemme over hvilke tilbud vi skulle hente inn til fysisk test.

Etter stemmerunden sto vi igjen med deres tre favoritter: PCene fra Datakjeden, Komplett.no og Multicom:

Datakjedens tilbud: Intel Core 2 Duo E6750 (2,67 GHz), 2 GB RAM, 500 GB harddisk, GeForce 8800GTS (320 MB) grafikk og 22" bredskjerm.

Komplett.no sin pakke: Intel Core 2 Quad Q6600 (2,4 GHz), 2 GB RAM, 500 GB harddisk, GeForce 8800GTS (320 MB) grafikk og 19" skjerm.

Multicom stilte opp med: Intel Core 2 Quad Q6600 (2,4 GHz), 2 GB RAM, 1 TB (2 x 500) harddisk, GeForce 8600GTS (256 MB) grafikk og 22" bredskjerm.

Samtlige tilbud kommer med Microsoft Windows Vista Home Premium installert.

Mye kraft

I tilbudene vi fikk inn denne gangen var det mye kraft og ytelse for pengene, og med Intels priskutt på firekjernede prosessorer etter sommeren var også to av maskinene utstyrt med en slik. Grafikkortene har nå tatt steget opp til nVidias GeForce 8-serie, og er Direct3D 10-kompatible.

image: TEST: PC-tilbudene august/septemberFra venstre: Datakjeden, Komplett og Multicom. For ordens skyld opplyser vi om at det rosa skjæret i Multicom-kabinettet er en refleksjon...

At samtlige PC-tilbud vi har testet (pluss de vi ikke har testet) duger til alle tenkelige enklere oppgaver er det liten tvil om. For surfing og vanlig kontorarbeid er disse datamaskinene alvorlige overkills. Dette er PCer som trives med mye å gjøre.

Først skal vi se litt på likheter, forskjeller og umuligheter -->