Ser det slik ut hos deg, er du trygg (ta testen lenger ned i artikkelen)
Ser det slik ut hos deg, er du trygg (ta testen lenger ned i artikkelen)Vis mer

Test om du har Conficker

Om noen sekunder vet du om maskinen din er infisert.

Forleden dag skrev vi om Conficker, en svært aggresiv orm som etter sigende har infisert millioner av Windows-maskiner verden over.

Ormen er omtalt som en av de mest aggressive noensinne, og mange spådde at 1. april ville være d-dagen der skaperne trykket på "den røde knappen".

Det viste seg imidlertid ikke å skje, men ormen mottok uansett et nytt sett med instruksjoner 1. april, og derfor er fortsatt millioner av PC-er tikkende bomber.

Les mer:

Beskytt deg mot Conficker

Nå er det enklere enn noen gang å sjekke om maskinen du sitter på er infisert av Conficker-ormen. Alt du trenger å gjøre, er å peke nettleseren din til denne siden (åpnes i nytt vindu).

De seks øverste seks bildene leses slik:
Alle bilder vises - Conficker finnes ikke på din maskin (med mindre du bruker en proxyserver; da er testen ugyldig)
Ingen av de tre øverste bildene vises (men de tre under vises) - Maskinen din er sannsynligvis infisert med Conficker.C - gå hit og se hvordan du fjerner det.
Bildene øverst til venstre og øverst til høyre vises ikke (men de tre under vises) - Maskinen din er sannsynligvis infisert med Conficker.A eller .B. Gå hit og se hvordan du fjerner det.

Conficker-test

Var maskinen din infisert av Conficker? (Avsluttet)
Nei(98%)
Ja(2%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hvis ingen bilder vises har du muligens slått av bildevisning i nettleseren, og hvis noen bilder vises, men ikke alle, og det ikke følger mønstrene beskrevet over, kan det være relatert til nettproblemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor er det sånn?

Conficker-ormen er kjent for å tukle med systeminnstillingene slik at Windows-oppdateringen slås av. I tillegg sperrer ormen flere sikkerhetsnettsteder. Bildene i den øverste raden er bildefiler hentet fra disse nettstedene.