TEST: Microsoft Comfort Desktop 5000

Hva er et behagelig tastatur? Her er Microsofts svar.

Om du bruker stasjonær eller bærbar PC - et godt tastatur er viktig. Både komfort og ergonomi er viktig, og prisen man må betale for belastningsskader står ikke i forhold til prisen på et godt tastatur.

Standardtastaturer er flate med tastene på rekke og rad. Fingertuppene ligger derimot ikke på rad, men i to buer når hendene plasseres på et tastatur. For å gjøre avstanden mellom tastene mindre og dermed fingerbevegelsene kortere, plasseres tastene annerledes på tastaturet. Da unngår man mange små vridninger mens man skriver, dermed er risikoen for spenninger redusert.

Wireless Comfort Desktop

Microsoft har hatt mange forskjellige ergonomiske tastaturer gjennom tidene. Noen har vært ganske ekstreme, med tastene delt i to separate formasjoner på en stor "hump". Disse har krevet tilvenning, og passer best for brukere med spesielle behov.

Men Microsoft har også en mellomløsning, hvor tastene er plassert i en bue. De midterste tastene er større enn de ytterste, men forskjellen fra et vanlig tastatur er ikke så dramatisk at det krever lang tilvenning. Noen finner seg til rette omtrent med det samme, andre trenger litt mer tid.

Wireless Comfort Desktop 5000 er den nyeste utgaven av denne typen tastatur, og leveres sammen med Wireless Mouse 5000 som en komplett løsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Strømgjerrig trådløst tastatur og mus

Tastaturet har tastene plassert i den samme buen som hos tidligere modeller, men materialvalg og utforming er annerledes. Dessuten er ekstrataster tilpasset nyere versjoner av Windows og annen programvare.

En annen detalj er at snarveiene med kombinasjoner av Ctrl og bokstaver nå har blitt synlige på forsiden av tastene. Det står det nå tydelig "*Copy", "*Bold" og så videre - kjekt for ferskinger og kommandoer man ikke bruker så ofte.

TEST: Microsoft Comfort Desktop 5000


Tastene er behagelige, ganske støysvake og plasseringen trives vi med. Noen av spesialtastene øverst på tastaturet er skreddersydd for Windows 7, andre taster gjelder i de fleste aktuelle versjoner av operativsystemer og programmer.

Flaten du legger håndleddene på har gummiaktig overflate og preget rutemønster. Dette er behagelig i bruk og er nøytralt temperaturmessig, det leder ikke bort varme fra hendene slik som på andre tastaturer som er "stylet" med metall i dette området.

TEST: Microsoft Comfort Desktop 5000


Musen har en god fasong uten kanter, er ganske tung og bruker BlueTrack, Microsofts teknikk med blått ledlys som kan brukes på de aller fleste overflater. Den har to knapper på sidene i tillegg til standardknapper og hjul.

Sidene er utstyrt med samme type materiale som håndledds-støtteflaten på tastaturet og gir et godt grep.

Les også: Luksus for fingrene

TEST: Microsoft Comfort Desktop 5000


Både tastatur og mus snakker med PC-en via den samme USB-mottakeren. Denne kan parkeres under musen når den ikke er i bruk, både for å spare batteri og ikke bli borte.

Konklusjon

Wireless Comfort Desktop 5000 er både behagelig, praktisk og litt stilig. Vi liker den buede plasseringen av tastene, og anslagsfølelsen er god. Tilleggstaster og ekstra merking av standard tilleggsfunksjoner er ytterligere et pluss.

To ekstra knotter følger med for de som liker at en av sidene på tastaturet er høyere enn den motsatte. Som regel er det snakk om å heve det i bakkant.

Prisen er 599 for mus og tastatur. Batterier (2xAA i hver enhet) følger med.