TEST: Messenger i nettleseren

Slik kan du chatte uansett hvilken PC du bruker.

Det er mange tegn i tiden som tyder på at fremtiden både er plattform- og stedsuavhengig. Vi snakker naturligvis om å flytte programmer og brukerfiler bort fra den lokale datamaskinen din til nettet. Nettleseren blir da det eneste du vil trenge i en slik hverdag.

Det kan dessuten være flere grunner til å bruke webbaserte programmer. Hvis systemadministrator på jobben eller skolen har satt begrensninger for hva du får lov til å installere lokalt på PCen, kommer nettbaserte programmer oftere og oftere som reddende engler.

Et eksempel er sanntidskommunikasjon, for de fleste ensbetydende med MSN-nettverket og Messenger. Allerede i dag finnes en rekke web-baserte messenger-alternativer, som ikke krever annet enn at du har tilgang til internett via nettleseren din.

Vi har testet seks av de mest aktuelle, og her får du våre anbefalinger:

MSN Web Messenger

TEST: Messenger i nettleseren


TEST: Messenger i nettleseren


Dersom du bruker MSN-nettverket, tilbyr Microsoft en web-basert klient som er til forveksling lik den som installeres på PCen. Men det er bare utenpå, for på innsiden er mesteparten av funksjonaliteten fjernet. Kjent og greit grensesnitt og lyder altså, men ikke noe for deg som ønsker å gjøre mer enn å sende tekst og smileys.

Adresse: webmessenger.msn.com

eBuddy

TEST: Messenger i nettleseren


TEST: Messenger i nettleseren


Denne tjenesten lar deg logge på nettverkene msn, yahoo, aim, gTalk og ICQ, i tillegg til MySpace og Facebook-chat. Det fine med eBuddy er at den krever lite plass, takket være at samtalevinduene organiseres som skilleark. Når noen forsøker å få kontakt med deg, kommer samme lyd som i Windows Live Messenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan føre gruppesamtaler og "buzze" (få vinduet til å riste for å få oppmerksomhet), men eBuddy støtter ikke filoverføring, webkamera og mer avanserte funksjoner.

Adresse: www.ebuddy.com

MessengerFX

TEST: Messenger i nettleseren


TEST: Messenger i nettleseren


Denne tjenesten er utelukkende for brukere av MSN-nettverket, og har et oversiktlig grensesnit med diskre lyder. Dessverre er det svært begrenset funksjonalitet på MessengerFX, du kan rett og slett ikke gjøre annet enn å sende meldinger bestående av tekst og smileys. Men synes du det er nok, så er dette et flott messenger-alternativ.

Adresse: www.messengerfx.com

KoolIM

TEST: Messenger i nettleseren


TEST: Messenger i nettleseren


Enten du bruker MSN, AIM, Yahoo, gTalk, ICQ, Gadu gadu eller Xfire, kan du koble deg til og chatte via KoolIM. Grensesnittet er enkelt og rent, men forstyrres av reklamen i chat-vinduene. Dette, kombinert med en slitsom sykkelbjelle når noen prater til deg, samt begrenset funksjonalitet, gjør at KoolIM ikke er blant våre favoritter.

Adresse: www.koolim.com

ILoveIM

TEST: Messenger i nettleseren


TEST: Messenger i nettleseren


Denne tjenesten støtter MSN, Yahoo, AIM og gTalk, som er de vanligste nettverkene i 2009. ILoveIM har bra grensesnitt og byr på god funksjonalitet, som for eksempel gruppesamtaler, video- og lydsamtaler, historikk og "Nudge" (rister vinduet for å få oppmerksomhet). På minussiden setter vi at du ikke får noen advarsel dersom du prøver å lukke nettleservinduet, noe som i praksis logger deg ut av tjenesten.

Men totalt sett helt klart blant de aller beste!

Adresse: www.iloveim.com

Meebo

TEST: Messenger i nettleseren


TEST: Messenger i nettleseren


Meebo støtter MSN, Yahoo, MySpace, AIM, gTalk, ICQ, Jabber og Flixter, og har et meget bra grensesnitt. Lydene er behagelige, du har meldingslogg, du kan føre gruppesamtaler, og i tillegg sende filer og spille mot vennene dine. Webkamera støttes også. Som prikk over i-en kommer Meebo også i norsk drakt, og dermed er Meebo vår soleklar favoritt.

Adresse: www.meebo.com