Test: Matrox G400 16 MB

Selv om vi allerede har sett på G400-brikkens muligheter, er vi nysgjerrige på hvordan 16 MB-utgaven fortoner seg i forhold til 32 MB-utgaven. Arkitekturen er jo den samme, men hvordan er ytelsen? Vi har svaret.

Test: Matrox G400 16 MB
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vi har testet den nye G400-brikken fra Matrox grundig i 5338>denne artikkelen. Her tar vi for oss 16 MB-utgaven av kortet, og det er praktisk talt ingen forskjell på de to utgavene med unntak av minnestørrelse. G400 16 MB er et enkelt kort med en kjøleribbe som dekker prosessoren, og en medfølgende driver-CD som inneholder nødvendig programvare, teknologi demoer og DVD-avspiller.

LES OGSÅ:

Spillytelse

Det er ikke store overraskelser når det gjelder spillytelse: ytelsen er temmelig lik både når det gjelder OpenGL og Direct3D. OpenGL-ytelsen skuffer i forhold til kort som TNT2 eller Voodoo 3-baserte produkter, mens Direct3D-spillene går omtrent like raskt, men blir forbigått av de høyt klokkede TNT2-kortene som Hercules Dynamite TNT2. Gjennomsnittlig er ytelsen noe lavere enn på 32 MB-versjonen, men forskjellene er ikke store. Naturligvis, minnebegrensningen gjør at kortet ikke kan behandle høyoppløselige teksturer særlig bra, og ytelsen synker når et spill benytter seg av dette.

Ellers er bildekvaliteten på nivå med 32 MB-versjonen, og det vil si at du får alle tilgjengelige effekter og nydelige farger.

2D-ytelse

Siden 2D-arkitekturen på de to utgavene av G400-kortet er helt identisk, er det ikke særlig overraskende at også ytelsen er det. Testresultatene viser så og si like tall, og bildekvaliteten er like bra, med skarpe bilder og fine farger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

16 MB-versjonen av Matrox G400 er faktisk den vi vil anbefale fremfor 32 MB-versjonen. Det er fordi ytelsesforskjellen ikke er verdt de ekstra 500 kronene du må betale for 16 MB mer.

Dette kortet passer perfekt for middels hjemmebruk, og du får en ypperlig 2D- og 3D-kombinasjon som dekker de fleste behov. For dedikerte spillere, er det den mye raskere MAX-utgaven (som vi vil teste senere), som er det aktuelle alternativet.

Dessuten vil kortet bare bli bedre fremover, i takt med nye drivere som utnytter dets fulle potensiale. G400 16MB er faktisk noe av det beste du kan få på dette prisnivået.