TEST: LifeChat trådløst headset

Snakke via PCen? Microsoft LifeChat ZX-6000 henger på øret og er trådløs. Vi har testet.

Høyttalere, mikrofoner, hodetelefoner - hva fungerer best når man skal snakke i Messenger, Skype osv? Hvis man vil slippe å sitte fastlåst foran en bordmikrofon, og heller vil bruke høyttalerne til musikk enn å kringkaste samtalepartneren, da er et lite headset som henger på øret en praktisk løsning.

Hva ligger i pakken?

Innenfor den nesten innbruddssikre plastesken finner vi selve headsettet, lader til dette og radio-senderen. Det var noe kjent med disse, hele stasen er praktisk talt den samme som hører til Xbox 360, det mente også Windows under installasjonen. Har du en 360 så slår du algså to fluer i en smekk.

TEST: LifeChat trådløst headset


Det er praktisk gjenbruk med andre ord, litt annen programvare og en annen knapp i midten er de eneste forskjellene vi kan se.

Installasjon

For moro skyld forsøkte vi å opprette forbindelse med Bluetooth-dongelen som allerede satt i PCen. Det hadde jo vært praktisk. Men det var ingen suksess. Heller ikke vår mobiltelefon fant headsettet, som i teorien også kunne ha fungert som handsfree som det heter på ekte nynorsk. Headsettet bruker med andre ord ikke Bluetooth-protokollen som radioforbindelse.

Da vi fulgte instruksjonene til punkt og prikke, med installasjon av programvaren først, og så tilkobling av senderen som lå i pakken - da fungerte det helt av seg selv.

I Live Messenger installerte den seg selv som foretrukket enhet, men i Skype og Yahoo Messenger måtte vi selv velge å bruke LifeChat ZX-6000 som mikrofon og høyttaler.

I bruk

Man trer gummiringen rundt øret og plasserer mikrofonen i retning munnen. Så er man ferdig kledd for chat.

TEST: LifeChat trådløst headset


TEST: LifeChat trådløst headset


Den er ikke ubehagelig, men man merker at man har den på. Den sitter passe fast på de ørene vi testet, og slenger ikke ved normalt intense hodebevegelser.

Direkte flatterende er den vel ikke, her stiller den i samme klasse som alle andre dingser til å ha på øret - noen pyntegjenstand blir det aldri. At enkelte likevel foretrekker å ha en Bluetooth-dings på øret til en hver tid, både i og utenfor arbeidstid er en annen sak.

Betjeningen er svært enkel: Du trykker på knappen i midten når du vil aktivere enheten, enten det er noen som ringer eller du vil ringe selv. Knappene med + og - regulerer volumet og resten gjør du i programmet du bruker den med på PCen.

Lydkvaliteten er godkjent, stemmer høres klart og tydlig.

Du kan bruke denne som hovedlydenhet, og vil da kunne høre musikk på det ene øret. Ringer det vil musikken settes i pause automatisk.

Men vi foretrekker helt klart å sette opp chatteprogrammene til å bruke denne, mens alle andre programmer bruker våre ordentlige høyttalere. De påvirker da ikke hverandre.

Konklusjon

Bruker du PCen mye til samtaler er dette en praktisk enhet. Den fungerte helt etter boka, gjør samtalene mer diskret enn om man skulle bruke høyttalere, og er mindre i veien og av omfang enn vanlige hodetelefoner med mikrofon-bøyle.

Microsoft LifeChat ZX-6000 får du kjøpt over alt hvor de selger tilbehør til PC.