TEST: Kvasir 3.0

TEST: Kvasir 3.0

Nytt søk lansert i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Kvasir lanserer i dag en oppgradert versjon av sin søketjeneste, som de, ikke veldig ubeskjedent, har kalt Søk 3.0, der de sammenligner den nye tjenesten med å gå over fra DOS til Windows.

I samme åndedrag har søkemotoren også fått en visuell oppussing der også både logo og farger er nye.

Med den nye søkemotoren samler Kvasir flere typer innhold, slik at både bildesøk, nyhetssøk, bedriftssøk, kartsøk, leksikonoppslag etc. er samlet på én og samme side, men der du også kan bytte mellom ulike flipper for kun å vise en av dem.

For Kvasir er det først og fremst den norske delen av Internett som står i sentrum, og selv om søkeresultatene leveres av Google, er vektingen tydeligvis gjort annerledes enn om du bruker Google for å søke.

Så la oss hoppe rett i det og vise eksempel på et søkeresultat etter det hotteste emnet akkurat nå; Svineinfluensa:

TEST: Kvasir 3.0


Som du ser er de ulike treffene gruppert i bokser. I tillegg kan du klikke på de ulike søketypene dersom du kun er interessert i for eksempel bildesøket.

Kvasir har også en solid database over firmaer, så dersom søket ditt også gir treff i firmadatabasen, blir disse lagt på toppen:

TEST: Kvasir 3.0


Hva synes vi?

I utgangspunktet er dette en bedre versjon av Kvasir, og vi liker spesielt at tjenesten ofte er flinkere enn Google på å finne godt norsk innhold.

At Kvasir slår seg på brystet og kaller dette for søk 3.0 er imidlertid i overkant ambisiøst.

For det første er ikke dette noe nytt - vi skrev for ikke lenge siden om Kosmix som gjør mye av det samme (riktignok ikke like tilpasset norske forhold), og det finnes mang et triks til Google som gir omtrent akkurat samme funksjonalitet, blant annet nettlesertillegget Webmynd, som lar deg få søketreff fra en haug av andre tjenester i Googles høyre marg.

Et annet spørsmål er utvalget av bokser – hvor er bloggene? Facebookgruppene? Søkeresultat fra Twitter? Filmene fra YouTube? Treff fra telefonkatalogen? Og hva med relaterte søk, samt forslag til utdyping av søkeordene?

Vi setter også spørsmålstegn ved hvorvidt det er riktig å prioritere bedriftssøket på topp. Under vår testing var det veldig sjelden at det var disse treffene vi var interesserte i, og Kvasir burde i det minste tillate brukerne å tilpasse rekkefølge og plassering av de ulike boksene i søkeresultatet.

I våre øyne blir derfor det å sammenligne dette med en overgang fra DOS til Windows ikke en gang i nærheten.

Hva synes du om nye Kvasir?
La gjerne høre fra deg i debatten under artikkelen.

Vi plukker også opp Twitter-meldinger som inneholder ordet Kvasir i vinduet under (eksternt innhold, DinSide er ikke ansvarlig for innholdet):


Nysgjerrig på Twitter? Vår guide
Følg oss: @dinside_data | @paljoakim | @bjorneirik | @oivindi

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer