TEST: Klipsch Status mot Philips Fidelio L2

To testprodukter vi liker svært godt, men vi har likevel en knepen favoritt.

Her får du god lyd rett fra mobilen, i dette tilfellet fra vår Samsung Note 3 og WiMP Hifi. Philips Fidelio L2 til venstre og Klipsch Status til høyre. Foto: ØYVIND PAULSEN
Her får du god lyd rett fra mobilen, i dette tilfellet fra vår Samsung Note 3 og WiMP Hifi. Philips Fidelio L2 til venstre og Klipsch Status til høyre. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som hodetelefoner har blitt mote har utvalget eksplodert, men for deg som er opptatt av lydkvalitet har det likevel ikke blitt lettere å orientere seg: Mange av de tøffeste modellene låter nemlig skuffende dårlig.

Dagens testprodukter koster i skrivende stund litt over 2.000 kroner, og er derfor ikke blant de billigste. Den gode nyheten er imidlertid at du her får det du betaler for, både når det gjelder lydkvalitet og komfort.

Design og førsteinntrykk

Selv om begge modellene er såpass store at du raskt blir plassert i kategorien «over snittet interessert», er dette hodetelefoner som fint kan brukes via mobilen til og fra jobb. Det har vi da også gjort til gangs - vi har faktisk brukt dem daglig i over tre måneder.

Designmessig er det imidlertid forskjeller.

 • Philips Fidelio L2 har et klassisk hodetelefondesign, men orange detaljer gjør at de skiller seg ut fra den gemene hop. Blant annet er både styreknappen og stingene som holder skinnet på hodebøylen i aluminium farget orange.

  Philips Fidelio L2 låter godt, selv rett fra mobilen. Foto: ØYVIND PAULSEN
  Philips Fidelio L2 låter godt, selv rett fra mobilen. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

  Materialkvaliteten oppleves forøvrig som god, både når du ser og tar på dem. Vi liker også de store myke putene som dekker hele øret. Det gjør hodetelefonene behagelige å ha på hodet, selv når du blir pisket ut på en tre-timers tur med bikkja i kulden. På vekten stoppet de forøvrig på 252 gram, så ikke er de spesielt tunge heller. • Klipsch Status har et langt mer futuristisk utseende, og kunne godt vært brukt dersom det hadde kommet en ny Tron-film. Design er selvsagt en smakssak, men vi liker nå det vi ser. Materialet kan ved første øyekast minne om vanlig hardplast, men det er det altså ikke, noe den høye vekten på 322 gram også vitner om.

  Dette er altså solide saker, og Klipsch skryter av at de bruker omtrent samme materiale som i eksklusive solbriller. Vi gir dem likevel rett, for selv etter tre måneders intensiv bruk kan vi knapt finne en eneste synlig ripe.

  Selve øreputene er myke og gode, og til tross for at vekten er høyere enn på Fidelio L2 er også disse behagelige å bruke over tid. Du kan likevel merke deg at Statusene presser litt hardere mot øret enn Fidelio L2. Dette var ikke noe vi brydde oss om, men kan være greit å være klar over for de som irriterer seg over slikt.

  Klipsch Status fungerer godt på gamle elektroniske klassikere. Foto: ØYVIND PAULSEN
  Klipsch Status fungerer godt på gamle elektroniske klassikere. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

  En fordel med at Klipschene sitter tettere på øret er imidlertid at de demper lyden bedre enn Fidelio L2. Det gir plusspoeng for de av oss som jobber i kontorlandskap og liker å spille musikk til arbeidet.


Begge har kabel med fjernkontroll, som lar deg pause/skippe spor og besvare telefonsamtaler. Klipsch er i sort, og langt enklere å betjene pga tydeligere knapper enn på Fidelio L2. Foto: ØYVIND PAULSEN
Begge har kabel med fjernkontroll, som lar deg pause/skippe spor og besvare telefonsamtaler. Klipsch er i sort, og langt enklere å betjene pga tydeligere knapper enn på Fidelio L2. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Begge modellene leveres for øvrig med to kabler, der en er tilpasset mobilbruk og har fjernkontroll som lar deg hoppe over spor eller besvare og avslutte anrop. Klipsch Status lar deg i i tillegg justerer volumet om du har en iPhone eller iPod Touch, men det fungerer ikke på Android-enheter ( i hvert fall ikke på vår Galaxy Note 3). Philips Fidelio L2 har på sin side ikke volumstyring i det hele tatt.

Her er Klipsch best: Siden kontrollknappene på Klipsch Status er tydelig adskilt er de langt enklere å treffe enn på Philips Fidelio L2. En detalj kanskje, men dette er merkbart ved utendørsbruk på denne tiden av året, hvor man normalt har på seg hansker.

Deilig lyd

Begge hodetelefonene er så lettdrevne at de ikke trenger en dedikert hodetelefonforsterker, og under denne testen har vi hovedsaklig spilt av musikk fra våre mobiler Samsung Galaxy Note 3 og iPhone 5. De gangene vi har brukt dem via datamaskinen har vi i tillegg brukt vår Pinell Mini DAC, og ikke uventet leverer de varene her også.

Dette er altså to hodetelefoner som er fungerer like godt til hjemmebruk som til deg som er på farten, selv om det skiller litt lydmessig.


Som alltid er lydkvalitet vanskelig å beskrive, men etter å ha sammenlignet erfaringene i redaksjonen var vi faktisk ganske enige.

Philips Fidelio L2 er allrounderen som passer til nesten alle typer musikk, og som klarer å gi det lille ekstra som engasjerer. I motsetning til Sennheiser Momentum evner den også å gi et grunnleggende bassfundament selv på lavt volum.

Det, kombinert med et presist mellomregister og et godt stereoperspektiv, er med på å gi musikken den dybden og dynamikken så altfor mange alternativer mangler. Det låter rett og slett luftig og flott. Fullt så imponerende som storebror Fidelio X1 er de riktignok ikke, men det er da også hodetelefoner som knapt nok vil bli brukt utendørs.

Det vil likevel ikke si at dette er hodetelefoner som pumper ut overdådig bass i tide og utide. De som vil ha bassen tytende ut av øret bør altså lete andre steder. Her ligger i stedet bassen stramt på plass i bakgrunnen og støtter opp om resten av lydbildet, for så å klinke til der den skal.

Klipsch Status overrasket oss til å begynne med, for den lett aggressive spillestilen vi hadde forventet oss var ikke like dominerende som vi hadde trodd.

I stedet slås vi også her av det høye detaljnivået i musikken. Siden Statusene sitter tettere på hodet enn Fidelo L2 isolerer de også lyden bedre: Det blir dermed mindre forstyrrelser utenfra for deg, i tillegg til at du plager dine kollegaer mindre.

Fordelen er også en mer tydelig og distinkt bass - spesielt på lavt volum, og det uten at den virker overdreven. På Store P, Daft Punk og gode gamle Prodigy låter det rett og slett tøft. Lydbildet er likevel ikke like åpent som på L2, så du går glipp av litt dynamikk.

Godt valg

Som du sikkert har fått med deg liker vi begge modellene godt: De er lettdrevne nok til å gjøre en svært god jobb rett fra mobilen og størrelsene er ikke verre enn at de fint kan brukes i det daglige. Og kanskje vel så viktig for mange: De gjør også en god jobb til hjemmebruk.

Prismessig er de kanskje litt dyre, men vi mener altså at de forsvarer prisen: Begge er for eksempel langt mer engasjerende enn Focal Spirit One, og går dermed rett i strupen på Sennheiser Momentum - hvor i hvert fall undertegnede mener de er mer spennende alternativer.

Testresultat

Philips Fidelio L2

Gjør det bra på nesten all slags musikk: Fin dybde og dynamikk.

Ikke volum på fjernkontrollen, ikke så god lyddemping som Klipsch.

Testresultat

Klipsch Status

Tøft utseende, tydelig og distinkt bass - spesielt på lavt volum, god lyddemping, fin fjernkontroll på ledningen.

Spiller godt, men lyden er litt lukket.

Av de to blir det likevel Philips Fidelio L2 som trekker det lengste strået hos oss om vi selv skulle gått i butikken akkurat nå: Det er rett og slett en perfekt allrounder, uten at Klipsch Status har noe å skamme seg over.
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer