TEST: Input Director

Du trenger ingen dyr boks - programmet ordner alt over nettverket

Mange bruker flere skjermer og mange har flere PC-er. Flere skjermer er fint, de kan man bruke samtidig, men flere PC-er blir litt mer vrient. Det største problemet er at du må bytte mus og tastatur.

Det finnes KVM-bokser som lar deg koble skjerm, mus og tastatur til flere PC-er, du bytter ved å trykke på en bryter så er du over og jobber på en annen maskin.

Men hvorfor kjøpe en boks og koble opp mange ekstra ledninger når det finnes enda enklere løsninger?

Input Director

Input Director er et lite program som du installerer på de maskinene du skal bruke. Maskinene må også være på samme nettverk slik at de finner hverandre under Nettverk.

Når du har installert og satt opp hvilke maskiner som skal styre hvem får du både de mulighetene en KVM-boks gir deg og enda noe ekstra.

Muspekeren flyttes automatisk over på maskinen du skal styre når du beveger den over skjermkanten mot den. Tastaturet følger også med.

For eksempel bærbar som ekstra "selvdrevet" skjerm: Du har en bærbar som du plasserer til venstre på skrivebordet, mens du har to skjermer rett foran deg koblet til hovedPC-en som står under skrivebordet.

Når du har satt opp Input Director drar du bare musa mot venstre, så er den over på skjermen til den bærbare. Åpner du et program her vil også hovedtastaturet fungere i programmet du åpnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også kopiere data fra programmet på den ene maskinen til et program på den andre maskinen.

Hvis du har en skjerm med flere innganger kan du bruke Input Director som en vanlig KVM-boks. Da kobler du den andre PC-en til den andre skjerminngangen, så velger du denne skjerminngangen fra frontpanelet på skjermen når du vil jobbe på den andre maskinen. For å flytte muspeker og tastatur er det bare å bevege denne i den retningen du har bestent i innstillingene.

Slik gjør du det

Vi installerte programmet på vår hovedmaskin som kjører Windows 7 og på vår gamle bærbare Dell 8600 som kjører Windows XP.

Det eneste du må vite selv er hva maskinene heter, hvis du ikke husker det finner du det i Egenskaper når du høyreklikker på (Min) Datamaskin.

TEST: Input Director


TEST: Input Director


Plasseringen av skjermene setter du i oppsettet for Master, så er det bare å gå i gang.

Programmet fungerer utmerket for oss, bortsett fra at skjermdumper og bilder fra nettlesere ikke kan flyttes direkte via utklippstavlen (clipboard). Tekst derimot fungerer utmerket. (Andre lesere har heldigvis ikke de samme problemene, se debatten under.)

Programmet er gratis for privat bruk og kan lastes ned hos Input Director.

Det fungerer med alle versjoner av Windows fra Windows 2000 til og med Windows 7.