Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

TEST: Evoke-3 fra Pure

Evoke-3 fra Pure ser så bra ut at radiofile får lyst til å gi den et uanstendig forslag.

En haug med forståsegpåeres bitre kamp til tross: Det er nå overhodet ingen tvil om at det blir DAB i Norge. Nå var ikke akkurat dette et overraskende resultat, så det er flere uker siden vi byttet ut vår trofaste Tivoli-radio med en DAB-modell fra Pure.

Spørsmålet er selvsagt om den gjør jobben, og på papiret ser det unektelig godt ut.

Verdens mest avanserte?

Evoke-3 fra Pure omtaler ubeskjedent seg selv som verdens mest avanserte digitalradio. Akkurat den påstanden kan vi ikke gå god for, men at Evoke er proppet med finesser er udiskutabelt.

Blant annet får du både DAB OG FM-tuner, minnekort-inngang for direkte opptak på SD-kort eller avspilling av MP3-filer, og du kan bruke den som vekkerklokke med snooze-funksjon. Vi liker også at radioen har optisk digitalutgang på baksiden, slik at du enkelt kan koble den til hjemmekinoreceiveren din.

Design og førsteinntrykk.

Selv om innmaten antagelig kommer fra et asiatisk land, er ihvertfall Evoke-3 designet i Storbritannia - og der har de gjort en god jobb. Kombinasjonen av treverket i rammen og LCD-displayet gjør at radioen blir et fint blikkfang. Også det praktiske bærehåndtaket er en stilig detalj, selv om vi tipper at de fleste eierne vil la radioen stå rolig på en fast plass til daglig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk på de små bildene til venstre for å se STORE bilder av Evoke-3 radioen og dens menyer!

Evoke-3 har både DAB L og DAB III-band i tillegg til vanlig FM-radio, så får du ikke inn radiosignaler der du befinner deg, ja, så er det neppe radioen det er noe galt med. På nerdeforumer i inn- og utland har det vært endeløse diskusjoner om kvaliteten på DAB-sendingene, så vi tar like godt med et punkt om det også: Vi vekslet fram og tilbake mellom FM og DAB ved flere anledninger under testen og foretrakk konsekvent sistnevnte.

I praksis er dette uansett en litt meningsløs debatt når du altså har tilgang til begge deler ...

Lydmessig synes vi Evoke-3 klarer seg godt til sitt formål, den er stram og fin i bassen og lydbildet oppleves som fyldig. Som nevnt kan du også koble den til receiveren din hvis du vil ha enda mere futt i stua.

Dette digger vi.

En annen fordel med DAB-sendingene er at du får langt mer informasjon i radioens LCD-skjerm enn du får når du bruker FM-radio med RDS. Det er også bare DAB-radioene som gir deg EPG-funksjonen (Elektronisk Program Guide), som viser programoversikten opptil sju dager fram tid. Er du virkelig radiofil kan du dermed programmere radioen din til å ta opp ditt favorittprogram (opp til 20 opptak) når du er på ferie.

Kanskje viktigere i daglig bruk er muligheten til å ta opp direkte på minnekortet (SD-kort) når du blir forstyrret: Når julebukkene ringer på døra holder det altså med ett trykk på REC-knappen for å starte opptaket. Når skrikerungene så er jaget på dør kan du altså fortsette å høre der du slapp, ved å trykke på play. Denne ReVu-funksjonen lar deg pause opptaket i litt over 30 minutter og fungerer godt.

Du kan også spille av dine egne MP3-låter via minnekortet, men dessverre leser den ikke WMA-filer, så pass på at du koder låtene dine riktig.

Oppsummering.

Når resten av pakken oser slik kvalitet er det synd med et par unødvendige skjønnhetsflekker: Radioens fjernkontroll ser billig ut og den gigantiske strømforsyningen kan bli vanskelig å gjemme på kjøkkenbenken. I tillegg er det litt unødvendig at man ikke får spilt av WMA-filer fra minnekortet.

Alt dette er imidlertid småpirk, det som virkelig trekker ned på Evoke-3 er prisen på 3290 kroner. Den vil antageligvis skremme vannet av landets lønnsslaver.

Likevel: Desember-lønningen til de fleste av oss har bare halv skatt, så trenger du en radio med mange funksjoner og god lyd er det bare å smile fra øre til øre mens du drar kortet.

Vi tror ikke du vil bli skuffet.

Trykk på de små bildene til venstre for å se STORE bilder av Evoke-3 radioen og dens menyer!