TEST: Creative PlayDock i500

Transportabel lyd kan være så mangt. PlayDock fra Creative gir deg både bærbar lyd og parkeringsplass for iPod.

Publisert
Sist oppdatert

Løsninger for lyd har Creative mange av, men noen markedsleder på bærbare MP3-spillere har de ikke blitt. Det hindrer dem ikke i å lage utstyr som passer sammen med iPod, det er jo bare sunn forretningssans.

Creative har en PlayDock Z500 for sin egen Zen-spiller, de er ikke snauere enn at de tilbyr en i500 som passer til alle varianter av iPod.

Nett sak - spesifikasjoner

En PlayDock er en portabel høyttaler med forsterkere, men uten innebygd spiller, i motsetning til de gode gamle ghettoblasterne. I stedet plasserer du spilleren din i dokken, dermed er den koblet til både strøm og lydkontakter og kan styres med en fjernkontroll. Ladet blir den også.

Creative PlayDock er en nett sak, den er ikke mer enn 36 cm lang og 18 cm høy til toppen (med en iPod Classic) og 15 cm dyp. Vekten uten batterier er 2,4 kg.

TEST: Creative PlayDock i500


På toppen finner vi brytere for av/på og bred stereo effekt, dessuten er et et stort hjul til volumkontroll.

På baksiden finner vi tilkoblinger for linjeinngang, video ut og hodetelefoner. En egen volumkontroll for bass tilpasser den innebygde sub'en til rommet, det er er mer enn nok å hente...

TEST: Creative PlayDock i500


I praksis skjer all betjening av dokken og iPoden som sitter i med en liten fjernkontroll.

TEST: Creative PlayDock i500


Forsterkerne er på 12 W per kanal og 24 W i sub'en. Frekvensgangen er oppgitt til 62 - 20 kHz og signal/støy til 80 dB.

Den kan kjøre i opptil 16 timer på ett sett alkaliske batterier (8 stk C-type), eller du kan bruke strømforsyningen. iPoden lades bare når du bruker strømforsyningen til dokken.

i Bruk

Poenget med en dokk er at den skal være enkel å bruke, at du slipper å finne fram ledninger osv. Og vi kan ikke si annet enn at det er vellykket. Det er bare å sette i iPoden, og slå på dokken med fjernkontrollen, så er alt klart. Samtidig lades iPoden.

Den kan tilpasses alle typer iPod ved hjelp av en gunmmiaktig "innleggsåle" som du setter i dokkplassen. Da får iPoden støtte bak og du risikerer ikke å bøye eller brekke kontaktene.

TEST: Creative PlayDock i500


Betjeningen av iPoden fungerer utmerket, responsen er direkte og rask. Det eneste er at det ikke er noen egen skjerm, så kan du ikke gå lenger unna enn at du ser hva som skjer på iPod-skjermen.

Det er utgang til skjerm på komposit video (phonokontakt), men dette fungerer bare for avspilling av videoer, menyene sendes ikke ut av iPoden. Dette er imidlertid Apples "feil", og ikke Creatives.

Lydkvaliteten er helt grei, det er masse bass, men kanskje noe boksete mellomtone og litt fattig diskant, hvis man skal være litt hi-fi-pirkete. Volumet er mer enn kraftig nok til å ha på skrivebordet, det fungerer også på kjøkkenet eller i et annet lite rom.

Video ut fra iPod koblet til en stor flat-TV er ikke noen kino-opplevelse, det som ser bra ut på den lille skjermen blir som regel skuffende når det blir forstørret 20 ganger...

Konklusjon

PlayDock i500 er veldig praktisk, svært enkel i bruk og fungerer utmerket til lett husbruk. Den er dessuten portabel, kan kjøre på batteri og kobles til TV for visning av video.

Hvis du ønsker at iPoden din hadde hatt høyttalere, så er Creative PlayDock i500 helt klart verdt å sjekke ut.

Prisen ligger på ca 1200 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer