TEST: Beste PC-tilbud - desember

Siste runde for bærbare i 2008. Vi har testet de tre mest populære PCene i 7-8000-kroners klassen.

I slutten av november presenterte vi åtte tilbud på bærebare i mellomklassen fra de største nettbutikkene. Artikkelen finner du her. I mellomtiden har ett av tilbudene gått ut, og blant de resterende syv tilbudene har tre maskiner blitt stemt inn til test:

  • Acer Aspire 5930G
  • Toshiba A300-1QD
  • HP Pavilion dv5 1185 Plus

Acer Aspire 5930G var i utgangspunktet for desembertesten representert både fra PS og MPX og har dessuten vunnet september-testen, levert av MPX. At den både ble levert inn og stemt inn i denne omgangen vitner om et populært produkt. HP Pavilion dv5 1185 Plus og Toshiba A300-1QD er derimot nye i sammenhengen.

>>> Ta meg rett til konklusjonen >>>>

Acer Aspire 5930G
Acer Aspire 5930G Vis mer

(fortsetter under bildene)

Toshiba A300-1QD
Toshiba A300-1QD Vis mer


HP Pavilion dv5 1185 Plus
HP Pavilion dv5 1185 Plus Vis mer


TEST: Beste PC-tilbud - desember


Et hjertesukk

Da vi pakket opp tre bærbare, satte inn batterier, koblet til strømforsyning og slo dem på for første gang fikk vi ganske blandede følelser. Innpakningene og selve maskinene var det ingen ting å si på, men to ting har vi vanskelig for å fatte.

Det ene er alle klistremerkene som sitter på maskinene. Det minner om racerbiler, med sponsormerker fra den ene og den andre, kombinert med iøynefallende reklametekster som hører hjemme på en messe, ikke på en gjenstand du allerede har kjøpt.

Vi kan forstå at maskiner beregnet på utstilling i butikker er "dekorert" slik, men når man har kjøpt og betalt varen ser det bare latterlig ut. Hadde det vært lett å fjerne elendigheten, som det er på skjermer og TVer, hadde det vært ok, men det er det altså ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det andre er hele installasjonsprosessen. Her må Microsoft muligens bære hovedansvaret, men uansett: At det skal ta mer enn noen få minutter å starte opp en PC første gang er ren galskap. Disse maskinene surrer og går i over en time, med installasjoner, optimaliseringer, kopiering og gudene vet hva.

Det burde da holde lenge å be brukeren skrive inn brukernavn, maskinnavn og et hovedpassord og så presentere en ferdig konfigurert maskin?

De gangene vi har bygd PCer selv, har installasjon av operativsystem tatt mye kortere tid enn det vi opplevde her. For ikke å snakke om hvordan det oppleves å starte opp en ny Mac. Her har Microsoft en gyllen sjanse i Windows 7. Håper de bruker den!

>>> Vi måler ytelsen på PCene >>>


>>> Jeg vil bare lese konklusjonen >>>>